Unusual, but delicious, muffins; they will remain moist and fragrant for a long time. Try them out!
Ancora una versione insolita, ma buonissima, per dei muffins che si mantengono morbidi e profumatissimi a lungo, provateli!
Ancora una versione insolita, ma buonissima, per dei muffins che si mantengono morbidi e profumatissimi a lungo, provateli!
Ingredients for 12 muffins:
Mixture 1: 250 gr. (2 1/3 cups) of sifted flour,100 gr. (3/4 cup) of chocolate chips, 1 tsp. of baking powder, 1 level tsp. of baking soda, a pinch of salt
Mixture 1: 250 gr. (2 1/3 cups) of sifted flour,100 gr. (3/4 cup) of chocolate chips, 1 tsp. of baking powder, 1 level tsp. of baking soda, a pinch of salt
Mixture 2:180 gr. (1 cup) of light brown sugar, 2 eggs, 50 gr. (1/2 stick) of butter, softened (or melted and cooled), 1 tsp. of vanilla extract, 4 canned pineapple slices, 2 tbsp. of canned pineapple syrup, for the garnish: sliced almonds
Per realizzare 12 grandi muffins vi occorrerà:
Miscuglio 1: 250 g di farina setacciata, 100 g di pepite di cioccolato, 1/2 sacchetto di lievito + 1 cucchiaino raso di bicarbonato, un pizzico di sale.
Miscuglio 2: 180g di zucchero di canna chiaro, 2 uova, 50g di burro molto morbido (o fuso e raffreddato), un cucchiaino di estratto di vaniglia, 4 fette di ananas sciroppato, 2 cucchiai di sciroppo dell'ananas.
Decorazione: alcune mandorle sfilettate
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Instructions
First prepare mixture 1 (dry) by combining all the ingredients together in a bowl, mixing well.
In another bowl, beat the eggs together with the sugar, add the butter and the vanilla extract. Chop the canned pineapple coarsely and add it to mixture 2 with 2 tbsp. of the syrup.
Pour the wet mixture (2) into the dry mixture (1) mixing just enough to combine the ingredients, while taking note that the batter should be lumpy.
Place the batter into silicone muffin molds filling the molds to 2/3 of the quantity, sprinkle with the sliced almonds and bake at 160°C (320°F) for approximately 20 minutes.
Ma torniamo ai nostri muffins: preparate il miscuglio 1 (secco) in un'insalatiera, mescolando bene. Battete con la frusta le uova con lo zucchero in altra insalatiera, aggiungete il burro, la vaniglia e mescolate. Tritate l'ananas sciroppa-to grossolanamente ed incorporatelo al miscuglio 2 con due cucchiai del suo sciroppo.Versate il miscuglio liquido (2) nel miscuglio secco (1) mescolando il necessario, deve rimanere grumoso. Mettete l’impasto in stampini di silicone ai 2/3 della loro capienza, cospargete con mandorle sfilettate e mettete in forno a 160° per circa 20’.
Nella mia cucina
Stampo multiporzione muffin Pavonidea
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