Home » , , , , , , » 34- Το καλύτερο παιδί

34- Το καλύτερο παιδί






E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 34
Το καλύτερο παιδί θα μπορούσε να είναι ο Θύμιος Καρακατσάνης στον Ταρτούφο του Μολιέρου στο θέατρο ΑΛΦΑ, μην τον χάσετε. Ένας κακός χαρακτήρας δοσμένος αποκρουστικά όμορφα από έναν μεγάλο της τέχνης και το θέμα μας είναι η Υποκρισία, το καταλάβατε. .Είδαμε και από το προηγούμενο τεύχος όταν η υποκρισία μπλέκει στη παιδεία των νέων τότε οι ελπίδες για το μέλλον στερεύουν. Το καλύτερο παιδί από τον Νίκο Ξυδάκη στην Καθημερινή της 14-1-2007. Θύμιο στο είπα ανήμερα της γιορτής σου σε ευχαριστώ που με έκανες να αγαπήσω το θέατρο εδώ και 40 χρόνια.
Από το Νίτσε στο Φρόιντ, από το Χέγκελ στο παιγνίδι των σημερινών μας πολιτικών. Ποιός θα πει το μεγάλο ΟΧΙ του Νίκου Τσαγκρή στο Εθνος της 14-1-07. Μήπως είναι η κατάλληλη ώρα να κοιταχθεί ο καθένας μας στο καθρέπτη αμφισβητώντας ουτοπίες και συμβιβασμούς;
Διδάσκουν την αμφισβήτηση οι μεγάλοι παιδαγωγοί και φιλόσοφοι. Πιο σύγχρονος από όλους ο Παναγιώτης Κονδύλης, μεχρι 9 χρόνια πριν ανάμεσά μας και πάντα μέσα από τα βιβλία του. Ηταν δεξιός ή Αριστερός; Απαντά ο ίδιος χαρακτηριστικά «ανάμεσα στους μεγάλους στοχαστές και κοινωνικούς φιλοσόφους» από το περιοδικό Διαβάζω τεύχος 384 συνέντευξη του Απρίλη του 1998. «Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων, πλείστοι όσοι από τους οποίους είχαν ηθικότατες προθέσεις και επέδειξαν συχνότατα απαράμιλλη αυτοθυσία, μάχονταν για την εγκαθίδρυση τής Ουτοπίας, όμως από τη συλλογική τους δράση προέκυπταν αποτελέσματα απ' ευθείας αντίθετα προς τους κεκηρυγμένους σκοπούς, αποτελέσματα που ανακύκλωναν ακριβώς εκείνα τα φαινόμενα που ήθελε και όφειλε να ξεπεράσει η Ουτοπία: την κατεξουσίαση ανθρώπου από άνθρωπο, τη λογική της ισχύος μέσα στην αναίμακτη ή αιματηρή εκδίπλωσή της. Πώς έπρεπε να ερμηνευθεί αυτό το παράδοξο; Πώς λειτουργεί η ετερογονία των σκοπών μέσα στην Ιστορία»
Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας συγκρούσεων μεταξύ πλανητικών Τιτάνων και Γιγάντων. Πόλεμος και ειρήνη του Φοίβου Οικονομίδη στην ‘Ε» της 14-9-06. «Ο παλιός πρόεδρος της Αμερικής Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε υποστηρίξει ότι αν παρουσιάζονταν κάποτε εξωγήινοι αμέσως τα έθνη θα ξεχνούσαν τις διαφορές τους και θα συνεργάζονταν. Η θέση του Ρέιγκαν για τους εξωγήινους έδειχνε και τη βαθύτερη φιλοσοφία του για τη ζωή» Είναι φύση κακό το γένος των ανθρώπων ή είναι καλά παιδιά;; Αθλιότης το ρούχο των ανθρώπων μας θυμίζει ο Βίκτωρας Ουγκώ.
Τα έχω πει από καιρό στα πλέον ευήκοα ώτα που μπορούσα, τώρα μπορείτε να τα μάθετε και σείς, όσοι δεν τα ζείτε καθημερινά στο ΙΚΑ. Εν τούτω ...ΙΚΑ από την αφεντιά μου. Ακούς Ντάριο Φο να παρακαλάμε να τους πληρώσουμε,17 χρόνια μπαταχτσήδες.! Ο τίτλος βέβαια δάνειο έμπνευσης από τον Λάκη Λαζόπουλο.
Ανακοίνωση των νοσοκομειακών Ρεθύμνου για τις απλήρωτες εφημερίες του 2006. Ρέθυμνο, κλειστό λόγω αδιαφορίας .Ο συνδικαλιστής Δημήτρης Βαρνάβας μας ξεναγεί στην έννοια επίσχεση εργασίας.
Ο Γιάννης Μαρινόπουλος Παιδοχειρουργός από την Θεσσαλονίκη αναρωτιέται για την γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων και μας βάζει το τεχνολογικό δαιμόνιο PDA’s ή προσωπική γραμματέα;;
Στη θάλασσα γίνεται πόλεμος. Της Λίνας Γιάνναρου από το Οίκο της Καθημερινής 20-8-06. Ένας επαγγελματίας ψαράς μας εξηγεί πως ερημώνουν οι θάλασσες μας από ψάρια. Για μας που νομίζουμε ότι τρώμε ψάρι «Καρύστου»
Από τον συνάδελφο Νίκο Αγρογιάννη Ανταπόκριση από την Δανία. Για τους οικογενειακούς γιατρούς και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με λίγα λόγια. Οι οικονομικοί μετανάστες, η κοινωνική ασφάλιση, η εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η προ και μετα πτυχιακή εκπαίδευση ιατρικής, η αξιοκρατία , οι συνθήκες εργασίας η συνοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη από ένα προχωρημένο λαό του Αμλετ και της Οφηλίας.
Ο Μάνος Στεφανίδης είναι ένας επιτελικός εργάτης της τέχνης. Αναδαυλίζει τι σόι ειδήσεις αναπαράγουν τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών και τι αποκρύπτεται. Τηλε-καληνύχτα μας από το ένθετο ON- OFF Της «Ε» της 6-11-2005.
Τα κέρδη της Novartis πλήττονται από της αποφάσεις της κυβέρνησης της Ινδίας για φτηνά φάρμακα στους πάσχοντες. Πολλοί βοηθήσαμε όπως συντόνισαν την προσπάθεια οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Ενημερωθείτε πληρέστερα στο χώρο τους στο διαδίκτυο http://www.msf.gr/
Αναπάντεχα και καθ’ έξιν αποτρόπαια εγκλήματα, δι ασήμαντον αφορμή (μου πάτησες το τριφύλλι) γίνονται εγκλήματα σε ιστορικές περιόδους ατιμωρησίας και αυθαιρεσίας. Ο Διόνυσος μας πάει εκεί με Το φάντασμα του μανάβη. Ετσι κλείνουν τα 20 πρώτα επιλεγμένα, τα ονομαζόμενα χρονογραφήματα που έχουν δρομολογηθεί για μια πρώτη εκδοτική ανάδειξη. Περαστικά μας.
Πολλοί μου ζητάτε παλαιότερα τεύχη της προσπάθειας. Κάνοντας ότι μπορώ ξεκίνησα στο χώρο των blogs το http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/ με δικαίωμα για σας κρίσεων και επικρίσεων. Δεν μπορεί να συμφωνούμε σε όλα ή να μην ξέρουμε να διαφωνούμε. Δύτες και ιστιοιχνευτές σας περιμένω, έστω με τα πρώτα αυτά 24 τεύχη με ένα sign in να συμμετάσχετε με γνώμη ή ερώτημα. Η συνοδεύουσα σκαναρισμένη φωτό αφιερωμένη στην .....ευγενική συνύπαρξη το 1923 της καθαρευούσης με την ομιλουμένη δημοτική γλώσσα «Εωράκαμεν τους ληστάς.» Κάθε ομοιότης με την σημερινή πραγματικότητα δηλώνεται εντελώς συμπτωματική.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger