Home » , » Τενεκεδένιοι μονομάχοι

Τενεκεδένιοι μονομάχοι


ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

Οι δύο τενεκεδένιοι μονομάχοι περιφέρουν τις ηχηρές τους απουσίες από τα προβλήματα των ψηφοφόρων, του κυρίαρχου λαού.
Μόνο που κονταροχτυπιούνται με ανζέντα που βάζουν οι δημοκόποι για το θεαθήναι.
Ποιό είναι το έργο τους και που φτάνει το κοντάρι του Καραμανλή και του Παπανδρέου το ξέρουμε.
Λίγο μας κόβει για τις εντυπώσεις των μονολόγων της τηλεμαχίας, τα μετεκλογικά σενάρια, οι μοναχοφάηδες αυτοδυναμίες, οι δημοσκοπικές προβλέψεις, που προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη.
Γιατί έχουμε ακρίβεια σε τρόφιμα και υπηρεσίες διπλάσια από την Ευρώπη ; γιατί οι επιχειρηματίες είναι μη παραγωγικοί και κρατικοδίαιτοι χωρίς παραγωγικές-αναπτυξιακές επενδύσεις; Που είναι η φορολόγηση των εχόντων και η ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης; Γιατί διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές ποιούν ανασφάλεια; Γιατί μας υποχρέωσαν να ζούμε σε τσιμεντουπόλεις και κακάσχημες αυθαιρετουπόλεις;
Γιατί υπάρχει παραπαιδεία στη δευτεροβάθμια παιδεία και τα ΜΜΕ λυσσάνε για την ιδιωτική παραπαιδεία και στα Πανεπιστήμια;; Γιατί έχουμε το πιο εχθρικό μη ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα;; Τα χρέη πνίγουν κάθε μας κίνηση. Γιατί είμαστε ανίκανοι να εξαργυρώσουμε τις τουριστικές μας επιταγές σε ένα προικισμένο τόπο;; Γιατί οι καπεταναίοι βγήκαν στη στεριά;; Του εξωτερικού.
Γιατί υπερτιμήθηκε τόσο η γη και τα κτίρια στην Ελλάδα χωρίς υποδομές, πάρκα αναψυχής, περιαστικό πράσινο, διευθέτηση σκουπιδιών, ανακύκλωση, ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και κίνησης, ψυχαγωγία που να ΜΗΝ εντάσσεται στα μονοπώλια της παραλιακής, του τζόγου και την χολιγουντιανή ασημόσκονη της τηλεόρασης;;

Οι σκοτεινές δυνάμεις που έχουν την ανοχή της ψήφου μας είναι εδώ και σιδηροδέσμιους μας διαγουμίζουν στο δικομματικό τραγέλαφο.
Ως πότε;;; Ωριμάζουμε ή σαπίζουμε χάνοντας το μέτρο;;

Κοινωνία όρθια με προτάσεις, στροφή στο κόσμο της εργασίας με συνεργασίες χωρίς εμπόριο ελπίδων.
Όχι παντοδυναμία κομμάτων ολιγαρχίας που μας ξεχνούν μετεκλογικά και μας στέλνουν ατιμώρητα το λογαριασμό των χρεών και σκανδάλων τους.
Διόνυσος

18-09-2009


Οι φωτό είναι από το μουσείο Neue Burg στο συγκρότημα ανακτόρων Hofburg της Βιέννης στην Αυστρία.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger