Home » , , , » 52- Εμπρηστική Υποκρισία της εξουσίας.

52- Εμπρηστική Υποκρισία της εξουσίας.


Νο 52 Εμπρηστική Υποκρισία της εξουσίας.
1. Η δίκαιη βίαια αυθόρμητη εξέγερση των ημερών είναι σαν πρόωρη εκσπερμάτωση. Ολοι την ψευτοχαίρονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας , κανένας από το πολιτικό σκηνικό δεν την απολαμβάνει. Οι προκλήσεις της κοινωνικής ανισότητας είναι αβάστακτες πιά τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Ντύνονται μόνο πανάκριβα ρούχα εισαγωγής, σπουδάζουν άλλα αντικείμενα, ντιλιβερι καταλήγουν, ζουν στα σπίτια των δικών τους, δεν εργάζονται απασχολούνται όπου και όταν. Το χαμόγελο και η αισιόδοξη προοπτική της ζωής σπανίζουν. Οι πολιτικοί των δυό μεγάλων κομμάτων μιλούν με μια γλώσσα ψεύτικη που όταν μιλούν για αλλαγή εννοούν τους δικούς τους στα πράγματα, οταν μιλούν για ανάπτυξη σημαίνει ασυδοσία ημετέρων στο φαγοπότι πάνω σε λογής δουλιές με το δημόσιο, όταν μιλούν για μεταρρύθμιση εννοούν ανισοτιμία και εξαιρέσεις του νόμου για λίγους, όταν φωνάζουν για δίκαιη κοινωνία ξέρεις πιά οτι ψεύδονται ασύστολα, τρέμουν μην ανέβουν οι πολλοί καλοί τα μεχρι τώρα θύματά τους. Πέρα από σεναριολογίες και συνωμοσιολογίες βλέπουμε η έλλειψη αυτοδυναμίας των δικομματικών να τους κάνει ακόμα περσότερο αφερέγγυους παίχτες, θλιβερούς υπαλλήλους ξένων αφεντάδων και όχι των συμφερόντων του λαού που τους ψήφισε.
Οι ισχυροί οργανώνονται

Οι ποδοσφαιροκράτες οργανώνουν προσωπικούς στρατούς για λύσιμο διαφορών.
Οι τράπεζες κρύβουν «σκελετούς» στις ντουλάπες τους.
Οι εργολάβοι χρησιμοποιούν τους περιστασιακούς εργαζόμενους τους για πίεση στη παραγωγή υπεραξίας γης.
Τα παπαγαλάκια του συντηρητισμού στα ΜΜΕ ξεχνάν την ενημέρωση χάριν της διαστρέβλωσης, μας βάζουν κάθε μέρα μελετημένα παραμορφωτικά γυαλιά και όποιος δεί .
Ο κομματικός οπαδός θα εξαντλήσει το "ανιδιοτελές" ενδιαφέρον για την ιδεολογία του στο βαθμό που θα ικανοποιήσει τα ταπεινότερα των ελατηρίων του.
Αν η αστυνομία μετά από τόσα χρόνια μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σε αυτό το χάλι κατάχρησης εξουσίας, ανικανότητας ηγεσίας και άχρηστων οικοτρόφων, φανταστείτε τι γίνεται στην εφορία, στην πολεοδομία, στα δημοτικά δρώμενα, στο ΕΣΥ στο ΙΚΑ, στα άλλα ταμεία στις μεταφορές και στις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης...
Η παιδεία , ο πολιτισμός, οι αρχές τα ιδανικά καταντούν κουκουλοφόρα έπιπλα παλιά.
Οι ανίσχυροι αντιδρούν σπασμωδικά και ενίοτε οργανωμένα. Εμφανίζεται καθημερινά
γύρω μας τα συμφέροντα των λίγων να δυναστεύουν και να κυριαρχούν στα συμφέροντα των πολλών. Ο αγώνας άνισος ,τα μέσα πενιχρά ,τα θεία οράματα ξεβρακωμένες εξωχώριες-πλυντήρια μπροστά μας και ο Κανένας καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Εμπρηστική η υποκρισία της εξουσίας και από το Γιώργο Βότση στις 15-12-2008 στην Ελευθεροτυπία.
2. Υπερ των νέων συνηγορία του Ευτύχη Μπιτσάκη της Ελευθεροτυπίας 23-12-2008 Ποιον ορίζοντα βλέπουν, λοιπόν, μπροστά τους οι νέοι; Στις κοινωνίες του όψιμου καπιταλισμού -και στην ελληνική με τις ιδιαιτερότητές της- καταστρέφεται ό,τι κατέκτησε ο άνθρωπος με αγώνες στην πορεία της Ιστορίας. Αν δεχτούμε τον ορισμό του Μαρξ, ότι η ουσία του ανθρώπου καθορίζεται από το σύνολο των κοινωνικών του σχέσεων, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε μια κοινωνία όπου τα πάντα μετριούνται με «την αισχρή ανταλλαγή τοις μετρητοίς», η ιστορικά κατακτημένη ουσία του ανθρώπου εξαχνώνεται. Το άτομο μένει μετέωρο σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, ακατανόητο και χωρίς ελπίδα. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν αυτές τις μέρες απηχούν τις προηγούμενες διαπιστώσεις.
3. Η συζήτηση στο διαδίκτυο για την κοινωνική εξέγερση των νέων καλά κρατεί . Κρίμα άχρηστοι ,άδειες ψυχές . Οι ξένοι τόχουν τούμπανο εμείς κρυφό καμάρι.
4. «Οι τράπεζες ξαπλωμένες στα φαρδιά πεζοδρόμια σαν προϊστορικά ζώα που χωνεύουν τη λεία τους» έλεγε ο Τάσος Λειβαδίτης. Οι θέσεις της ΟΤΟΕ για τη χρηματοπιστωτική κρίση. Με απίθανη εικονογράφηση.

5. Στα blog μια σταθερή αξία είναι ο πιτσιρίκος. Το καυστικό αφοπλιστικό του χιούμορ κάνει ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, Μύκονο και Αράχωβα, ΕΕ και τέχνη έναν αχταρμά ηδυπαθή στον κλασσικό του πιά Καζαμία 2009.
6. Απο το χώρο των blog και η επόμενη επιλογή Καλικάντζαροι και Κοτζαμπάσηδες ....αιώνες τώρα από τους Γεφυρισμούς Τα υψηλά επιτόκια των τοκογλύφων σαν πηγή έμπνευσης στη τέχνη.
7. Οι “σκηνογράφοι” της ενημέρωσης σας σαν παραμόρφωση ,όλοι οι καναλάρχες εκδότες όπως δεν τόλμησε κανείς άλλος να τους αποκαλύψει. Αυτή η νύχτα μένει ...αιώνες παγωμένη από το Διόνυσο.
8. Τον Διόνυσο που αμέσως μετά πέθανε γράφοντας.... 21 σχολιαστές blog παραβρέθηκαν στη κηδεία σπεύσατε.

9. Απο τον παράδεισο των Αθηνών μεχρι τη Ρηγίλλης 18 μη νομίζετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση.......Θα εκπλαγείτε ψάχνοντας όπως εγώ ο Διόνυσος.
10. Μην νομίζετε όμως ότι θα ξεμπλέξετε έτσι εύκολα Ο Ομπάμα είναι εδώ όπως και το δράμα μιας ανέραστης κομμωτριούλας στο Θείο από το Σικάγο, από τον Διόνυσο.
11. Για τους επιμένοντες δύο χρόνια αγωνιστικά και συνδικαλιστικά στο χώρο των Νοσοκομειακών γιατρών έρχεται και η ανταμοιβή κάποιων προσπαθειών. Χαρά για την επιτυχία ,σχόλια 10 συναδέλφων και προβληματισμοί για το μέλλον στο Για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας χρειάζεται κοινωνικό μέτωπο από τον Δημήτρη Βαρνάβα.
12. Μια αλλιώτικη προκήρυξη νέων θέσεων του Ευγένιου Αρανίτση από το αστείρευτο ιστολόγιο του Ανέμου.

13. Η ψυχανάλυση του ολοκληρωτισμού μετά μια δολοφονία και ένα ΅Κύμα΅ του Δημήτρη Οικονομίδη για ψαγμένους ψυχιάτρους και όχι μόνο.

Το Βατοπέδι, την φαινομενική κρίση τοκογλύφων, οι πολιτικές και προσωπικές ευθύνες, το σκοπιανό, Ο καπνός γύρω από τον Ρουσσώ, ψηφοφορίες, καταπατήσεις, χορούς και άλλους εμπρησμούς μαζί με τις καλύτερες ευχές μου στο blog της συνηθείας σας πιά με 80.000 αναγνώστες (μοναδικές IP) προ της Πρωτοχρονιάς και με τη δική σας συμμετοχή όπως πάντα , η επικοινωνία λύνει προβλήματα. Για επαφή και στο Facebook εδώ.
Χρόνια πολλά και καλά Υγεία και ευημερία σε όλους με δημιουργικές νόμιμες ενέργειες σε ένα κοινωνικό περιβάλλον αυθαιρεσίας και καταστροφής του πλανήτη που κληροδοτούμε στους απογόνους. Καλή χρονιά το 2009 και από ένα εκατομμύριο ευρώ σε επιταγή εμού του ιδίου για τον καθένα μας.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger