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Ricetta veloce: insalata di mare or Seafood Salad: A Quick Meal

A late summer dish par excellence because it is fresh, light and tasty, the seafood salad I propose here can be used as an appetizer or as a main course, depending on the quantity. Perfect both for formal occasions and for a quick lunch, it is simple to make, especially if the shellfish is purchased already cleaned from your favorite fishmonger!
Piatto estivo per eccellenza perché fresco, leggero e saporito, l'insalata di mare che vi propongo può essere utilizzata come antipasto oppure come secondo piatto, a seconda della quantità. Perfetto sia per occasioni formali che per un pranzo veloce, è semplice da realizzare, soprattutto se acquistate i molluschi già puliti dalla vostra pescheria di fiducia!


Seafood Salad
Ingredients: 1 kg. (2 lbs. 3.5 oz.) of octopus,300 gr. (10.5 oz.) of shrimp,1 head of Belgian endive,1 stalk of white celery, chopped parsley, salt, oil, lemon juice
Preparation: cook the shrimp in lightly salted boiling water for 2 to 3 minutes and then peel them. Cook the octopus in cold, unsalted water, once the water begins to boil, cook the octopus for 30 minutes. Turn off the heat and let the octopus cool in the cooking water for 30 minutes. Slice the Belgian endive and the celery stalk. Cut the octopus and add it to the Belgian endive, the celery and the shrimp; next, add the chopped parsley and season with salt, the lemon juice and the extra virgin olive oil.

Per realizzare questa insalata di mare vi occorreranno  un kg di piovra, 300g gamberi, 1 cespo di indivia belga, 1 costa di sedano bianco, prezzemolo tritato, sale, olio, succo di limone

Cuocere in acqua bollente poco salata per 2-3' e sgusciare i gamberi.
Cuocere la piovra mettendola in acqua fredda non salata e calcolare dal bollore 30 minuti di cottura.

Spegnere e lasciare intiepidire nel brodo di cottura per ulteriori 30 minuti.

Tagliare il cespo d'indivia belga in falde, come pure la costa di sedano. Tagliare la piovra ed unirla all'indivia belga, al sedano, ai gamberi; unire anche il prezzemolo finemente tritato, condire con poco sale, succo di limone ed olio extravergine d'oliva.


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