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Cottura sottovuoto: arrosto freddo di lonza di maiale or Vacuum Cooking: Cold Pork Loin Roast

A juicy roast is perfect for slicing up and making sandwiches to bring to the beach or on a picnic. It's also great for a casual dinner!
Un arrosto succoso, perfetto da mettere nei panini e portare sulla spiaggia o per un picnic, ma anche per una cena fredda!



Cold Pork Loin Roast

Ingredients: 800 gr. (1 lb. 12 oz.) of pork loin, 8 cherry tomatoes,1/2 red pepper,1/2 yellow pepper,1 bunch of rocket lettuce, 4 to 6 radishes, 1/2 red onion, basil, 2 to 3 cloves of fresh garlic, 1 twig of rosemary, 1 heaping tsp. of sweet smoked paprika, extra virgin olive oil, coarse salt, pepper

Vi occorreranno 800g di lonza di maiale, 8 pomodorini, 1/2 peperone rosso, 1/2 peperone giallo, 1 mazzetto di rucola, 4-6 ravanelli, 1/2 cipolla rossa, 2 rametti di basilico, 2-3 spicchi di aglio fresco, 1 rametto di rosmarino, 1 cucchiaino colmo di paprica dolce affumicata, olio extravergine d'oliva, sale grosso, pepe.

Preparation: Chop the rosemary needles and grind them in a mortar with the garlic, a pinch of coarse salt, the paprika and some freshly cracked pepper. Butterfly the pork loin and sprinkle with the aromatic mixture of herbs on the internal surface, rubbing it into the meat. Roll up the butterflied pork loin and use twine to tie it up. Sear the loin on all sides in a pan with oil. Season it and allow it to cool. Next place it in a plastic bag for cooking; use the vacuum appliance to vacuum seal it (just place the bag under the space bar and turn it on: the Grandispensa vacuum appliance will remove all the air from the bag and seal it perfectly!). Proceed with baking the roast at 90°C (190°F) for an hour and 40 minutes. Allow it to cool, then cut a corner of the bag and let the roast cool completely under a weight for 12 hours, placing it on a plate for the juices that may be released. Prepare a salad with crunchy vegetables like peppers, cherry tomatoes, onions and radishes.Season with a pinch of salt, drizzle with some oil, and finally add the rocket lettuce and the basil leaves. Serve the roast (cut into thin slices) with the salad.

Tritate gli aghi di rosmarino e pestateli con l'aglio, un pizzico di sale grosso, la paprica ed una macinata di pepe. Aprite la carne a libro e distribuite il composto aromatico sulla superficie interna massaggiando per farlo penetrare.
Richiudete la carne, legatela stretta e rosolate in padella con un filo d'olio su tutti i lati. Salatela e lasciatela intiepidire. Mettetela poi in un sacchetto adatto alla cottura e passatela sottovuoto (basta posizionare il sacchetto sotto la barra spaziatrice e premere: la Grandispensa aspira l'aria dal sacchetto e poi lo salda perfettamente!).
Macchina per il sottovuoto Elegen Grandispensa
Proseguite quindi la cottura in forno a 90°C per un'ora e 40 minuti. Lasciate intiepidire poi tagliate un angolo del sacchetto e lasciate raffreddare la carne sotto un peso per 12h, avendo cura di posizionarla su di un piatto per raccoglierne i succhi che dovessero eventualmente uscire.
Preparate una insalata di verdure croccanti con i peperoni, i pomodorini, la cipolla ed i ravanelli.
Conditela con un pizzico di sale, un filo d'olio e aggiungete all'ultimo la rucola e le foglie di basilico. Servite l'arrosto a fette sottili con l'insalata.

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