Home » , , , » Στη χώρα του μύθου η κρίση τους,εις βάρος μας!

Στη χώρα του μύθου η κρίση τους,εις βάρος μας!



E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 53
1. Η κυβέρνηση και η κρίση. Δεν έχουμε ηγέτες στη Γηραιά ήπειρο να επιβληθούν στις εξελίξεις αυτές που όλοι ονομάζουν Κρίση και ζητούν πάλι να φορτώσουν στο πλήθος των Ευρωπαίων πολιτών. Οι κερδοσκοπικές ελίτ έβγαλαν υπερκέρδη από την μία τσέπη τα έβαλαν στην άλλη αυτή των εξωχώριων εταιρειών, στους φορολογικούς παραδείσους μακριά από τη διαδικασία φορολόγησης των κρατών. Οπότε όλα τα δημοσιονομικά βάρη, λιτότητα και στη πλάτη σας κυρίες και κύριοι.
Συλλογική ευθύνη κοινωνικά ελεγχόμενη έλεγε ο Κέινς για ενέργεια, επικοινωνία, παιδεία και υγεία. Συναγωνισμός από τους πολιτικούς ταγούς στη συσκότιση.

Οι αιτίες της Κρίσης λέει ο καθ. Αδαμάντιος Πεπελάσης στο Σκαι είναι ότι "οι μηχανισμοί επαγρύπνησης δεν ανταποκρίθηκαν στις σημερινές συνθήκες " εύρυθμης λειτουργίας........

Ωραία λόγια για την κλεψιά και την εξαπάτηση.

Οι ελληνικές τράπεζες που μυξοκλαίνε τώρα αφού έχουν μοιράσει ΤΑ θαλασσοδάνεια στον όποιο περαστικό από το Καζαχστάν δήλωνε επιχειρηματίας στο γκισέ τους είχαν πέρσι το 2008 κέρδη από 1,5 δις έως 120 εκατ η χειρότερη μόνο στο τελευταίο τρίμηνο ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2009 προβλέπουν κέρδη από 860 εκατ. ευρώ έως 60 εκατ η ασθενέστερη. Το κλειδί της ρευστότητας δεν το κρατά ο Καραμανλής σήμερα και αυτό ας μας προβληματίσει.......
Η συνέχεια εδώ.
2. Ο Ντοστογιέφσκι κάπου φαντάζεται την κόλαση σαν έλλειμμα αγάπης, τους κολασμένους τοποθετημένους πλάτη με πλάτη να μην έχουν τη δυνατότητα να δουν τους συγκάτοικους τους στην αιωνιότητα στα μάτια......Στάση ζωής Μεγάλη Παρασκευή από το Διόνυσο. Η κρίση έχει ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά το 1964 και το 2009 και ο ανθρώπινος ρόλος της μάνας.
3. Διαχρονική η διασύνδεση Siemens με το δικομματισμό. Πολλά τα δημοσιεύματα εδώ μια μικρή χρονολογική αναδρομή για να τα βάλουμε στη σειρά μέσα από δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας 2002 και 2008. Σιωπή ο δικομματισμός λαδώνεται και η δικαιοσύνη κοιμάται.
4. Ενώ η Άνοιξη λανσάρει γλυκά μηνύματα ζωής και αναζωογόνησης ο καπιταλισμός μέσα από την κρίση που δημιούργησε εκεί στη πρωτεύουσά του, στο λίκνο της παγκοσμιοποίησης, των τοξικών ομολόγων και των 6,5 εκατ ανέργων μας στέλνει το φοβικό του πρόσωπο σε όλους τους τόνους. Έγκλημα εις βάρος μας χωρίς τιμωρία. Με σύγχυση λύσεων, διφορούμενες σε δύο κατευθύνσεις. Την συντηρητική και την προοδευτική. Συνετή η πρώτη, ακολουθεί την παράδοση και την κρατούσα ιδεολογία. Τολμηρή η δεύτερη, επιζητεί τη μεταρρύθμιση εκείνη που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος. Εκπρόσωποι της συντήρησης η κυρία Μέρκελ, οι Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Συντηρητικοί στη Βρετανία, ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι «Times» του Λονδίνου. Της μεταρρύθμισης ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γκόρντον Μπράουν, ο Πολ Κρούγκμαν, οι «New York Times». O Σαρκοζί αναγκάζεται να πει αλήθειες. Ο κ. Καραμανλής συντάσσεται με την πρώτη, τη συντηρητική, άποψη. Ο κ. Γ. Παπανδρέου απαντά με εκλογολογία και κινδυνολογία σε ένα ραντεβού στα τυφλά με την κρίση και επιστράτευση του Στίγκλιτς.
Εμείς μακριά από εντυπωσιασμούς και πολιτική παραφιλολογία αφουγκραζόμαστε μαζί φάσεις και
πτυχές του προβλήματος που αντιλαμβανόμαστε στη πατρίδα μας με την ανεργία τους χαμηλούς μισθούς, την εργασιακή ανασφάλεια και την μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα, στη βενζίνη, στη ΔΕΗ, στο κουτσό κοινωνικό κράτος.
6. Το κουτσό Εθνικό Σύστημα Υγείας του Δημήτρη Βαρνάβα στην Κ.Ε. της 22-2-2009 Ρουσφέτια, μίζες διαφθορά και κυβερνητικός δελφινισμός.
7.Φάρμακα πολυτελείας ή αποκλεισμός θεραπευτικής αγωγής;;;;;; του υποφαινόμενου Κόπηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ φάρμακα έπεσαν 40% οι αγορές τους και αποδεικνύεται ότι ο λόγος των μικρών και αδυνάτων συμβαδίζει με τα δικαιώματά τους. Πενιχρά έως ανύπαρκτα.
8.Τα ΅θαύματα΅ της παγκοσμιοποίησης καταρρέουν του Τάκη Φωτόπουλου στην Ε της 28-2-2009. Ιρλανδία, Κίνα, Ουγγαρία, Λετονία και Ρουμανία. Ενας νέος τρόπος κατάκτησης χωρών δια υπερχρέωσης...και συμβουλών!
9.Η παγκοσμιοποιημένη κρίση: Αποκρυπτογράφηση ορολογίας και φαινομένου του Πέτρου Μηλιαράκη δικηγόρου στο ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. J.Galbraith, Νίκος Κοτζιάς Χάρης Παμπούκης και Alan Greenspan Πόσο παρεμβατικό κράτος και στις ζημιές γιατί δημόσιες εγγυήσεις;;;E της 7-3-2009.
10.Η κλιματική απειλή υποσκάπτει τον καπιταλισμό συνέντευξη στην “Ε” της 28/2/09 του καθηγητή Φράνκ Ακερμαν δρ Οικονομικών από το Harvard. Οι ζωές των εγγονιών σας είναι σημαντικές. Δηλαδή, πρέπει να δώσουμε μεγάλη αξία σε εκβάσεις μελλοντικών γενιών, ακριβώς όπως κάνουν οι οικογένειες.
11.Χώρες με έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου ή υποτιμούν το νόμισμά τους ή κόβουν χαρτί και το κάνουν πληθωριστικό νόμισμα. Συμβουλεύει η Αμερική την Ευρώπη να κάνει το δεύτερο γιατί έχει ήδη κόψει αυτή την ουρά της, έχει αφήσει το κοινωνικό κράτος στην αχαλίνωτη αγορά ιδιωτών και εκατομμύρια άστεγοι το ΅απολαμβάνουν΅ σε σκηνές και τροχόσπιτα εκείθεν του Ατλαντικού. Εμείς ενταγμένοι στην Ευρωζώνη δεν έχουμε περιθώρια τέτοιων ελιγμών. Έχουμε δημοσιοοικονομικό έλλειμμα, μεγάλο εξωτερικό χρέος ,δύο επιτηρήσεις στα 5 χρόνια από ΕΕ και το κυριώτερο ανίκανες αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βελτιώσουν την κατάσταση. Ετσι μέσα από σκυλοκαβγά του δικομματισμού ας ξεχωρίσουμε τι πάει μπροστά εμάς και τη χώρα ,τη χώρα της ασυδοσίας της επιπολαιότητας και του μη μέτρου. Χρειάζονται πολιτικές αύξησης ΑΕΠ και προστασίας της εργασίας. Αν το σύστημα σας τρομοκρατεί με την απαξία στον κόσμο της εργασίας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥς και σεις στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ με την ψήφο Σας.
12.Λύση η σύλληψη της φοροδιαφυγής του Θάνου Τσίρου της Ε την 1-3-09.Σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Νορβηγία οι φορολογικές αρχές έχουν άμεση πρόσβαση σε μια κεντρική βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
13.Στα κέρδη μαζί, στην κρίση χώρια του Μωυσή Λίτση στην Ε της 28-02- 2009 Εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη δοθεί για μερική κρατικοποίηση (χωρίς ωστόσο το κράτος -δηλαδή εμάς, τους φορολογούμενους πολίτες- ουσιαστικό μέτοχο) στη γερμανική Hypo Real Estate, στη βελγική Fortis, στις βρετανικές Northern Rock, Lloyds, Royal Bank of Scotland και στις γαλλικές Banques Populaires, ΒΝΡ Paribas και Caisses d' Epargne.
14.Στο στόχαστρο τα Hedge funds απο Καθημερινή και Bloomberg την 27-3-2009 Διορθώνει τώρα ο Ομπάμα έναν από τους τελευταίους νόμους Κλίντον.
15.Τέλος εποχής για τους φορολογικούς παραδείσους από Καθημερινή Reuters and AFP. 17-03-2009 . Η Βέρνη ανακοίνωσε, άλλωστε, πως θα καταργήσει τη νομική διάκριση ανάμεσα στη φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή, καθώς μόνον η πρώτη αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Ελβετία. Έχοντας ανακοινώσει την απόφασή της αυτή, η Ελβετία έτυχε και της υποστήριξης της Βρετανίας στο αίτημά της να μην καταχωρισθεί στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων στη συνάντηση της G20 που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη στο Λονδίνο.
16.Γνωρίστε και ψηφίστε στην ψηφοφορία του ΣΚΑΙ τους 10 μεγαλύτερους Ελληνες. Μια δημοφιλία εποικοδομητική για όλους μας O Αλέξανδρος δίδαξε τους Υρκανούς τον έγγαμο βίο, τους Αραχώσιους τη γεωργία, τους Σογδιανούς να συντηρούν τους γέροντες γονείς τους αντί να τους θανατώνουν, τους Πέρσες να σέβονται τις μητέρες τους και να μην τις παντρεύονται, τους Ινδούς να προσκυνούν ελληνικούς θεούς, τους Σκύθες να θάβουν τους νεκρούς των, κατά Πλούταρχο. Στο μπλογκ των Ε-επιλογών υπάρχει και δημοσκόπηση για 8 πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες μπορείτε να συμμετέχετε ανώνυμα στα πολιτικά δρώμενα, δημιουργώντας τάσεις και όχι εντάσεις.!
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger