Home » , , , » Η κυβέρνηση και η Κρίση.

Η κυβέρνηση και η Κρίση.


Δεν έχουμε ηγέτες στη Γηραιά ήπειρο να επιβληθούν στις εξελίξεις αυτές που όλοι ονομάζουν Κρίση και ζητούν πάλι να φορτώσουν στο πλήθος των Ευρωπαίων πολιτών. Οι κερδοσκοπικές ελίτ έβγαλαν υπερκέρδη από την μία τσέπη τα έβαλαν στην άλλη αυτή των εξωχώριων εταιρειών, στους φορολογικούς παραδείσους μακριά από τη διαδικασία φορολόγησης των κρατών. Οπότε όλα τα δημοσιονομικά βάρη, λιτότητα και στη πλάτη σας κυρίες και κύριοι.

Συλλογική ευθύνη κοινωνικά ελεγχόμενη έλεγε ο Κέυνς για ενέργεια, επικοινωνία, παιδεία και υγεία. Συναγωνισμός από τους πολιτικούς ταγούς στη συσκότιση.

Οι αιτίες της Κρίσης λέει ο καθ. Αδαμάντιος Πεπελάσης στο Σκαι είναι ότι "οι μηχανισμοί επαγρύπνησης δεν ανταποκρίθησαν στις σημερινές συνθήκες " εύρυθμης λειτουργίας........

Ωραία λόγια για την κλεψιά και την εξαπάτηση.

Οι ελληνικές τράπεζες που μυξοκλαίνε τώρα αφου έχουν μοιράσει ΤΑ θαλασσοδάνεια στον όποιο περαστικό από το Καζαχσταν δήλωνε επιχειρηματίας στο γκισέ τους είχαν πέρσι το 2008 κέρδη από 1,5 δις έως 120 εκατ η χειρότερη μόνο στο τελευταίο τρίμηνο ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2009 προβλέπουν κέρδη από 860 εκατ. ευρώ έως 60 εκατ η ασθενέστερη. Το κλειδί της ρευστότητας δεν το κρατά ο Καραμανλής σήμερα και αυτό ας μας προβληματίσει.......

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει τρόπους να ενισχύσει ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΕΙΣ σε βάρος μας. Πιστή στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και αμαρτίες η σημερινή κυβέρνηση ούτε τα καρτέλ στη βενζίνη ή την ακτοπλοϊα είναι ικανή να αντιμετωπίσει, ούτε την κυριαρχία 2-3 πολυεθνικών στο κλάδο τροφίμων και την ακρίβεια των σούπερ μάρκετ. Καταντά άλλα λόγια να βγεί η τετραετία.

Παρακολουθούμε όλοι το κλείσιμο των μικροεπιχειρήσεων και τον αφανισμό της ελληνικής υπαίθρου στο όνομα ακριβών σπόρων και λιπασμάτων. Τα ιδιωτικά κεφάλαια σε υγεία , παιδεία, πολιτισμό και μεταφορές κάνουν ότι γουστάρουν ενέλεκτα.

Και η Κομισιόν λειτουργεί σαν υπερασπιστής των συμφερόντων των κεφαλαιούχων και σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαιων πολιτών.

Προσέχτε στα ΜΜΕ πως διασπείρουν τρόμο και οδυρμό για εργοστάσια π.χ . αυτοκινητοβιομηχανίες που κινούν τα νήματα και τη κύρια ροή της διαφήμισης σε αυτά. Το χρήμα κύκλους κάνει.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πρέπει να ανατραπούν υπέρ αυτών που θα βρούν το φοροδιαφεύγον κεφάλαιο και θα το υπερχρεώσουν σε επανατοποθέτηση αναπτυξιακή.


Κοιτάχτε γύρω σας μακριά από παλιές νεοφιλελεύθερες συνταγές ( ακόμα και σε νέο περιτύλιγμα) αναζητήστε τους , συζητήστε το και στηρίχτε τους.

Οταν βλέπουμε τα σκατά μας , αρχικά και ενίοτε, όπως στην άνω φωτογραφία την σταλμένη από τον Κώστα Ζυρίνη ,αγνώστου ακόμα σε μένα καλλιτέχνου , δεν βλέπουμε πίσω μας τα ακόμη χειρότερα.

Την εξαθλίωση των μαζών και την κατάργηση της κοινωνίας πολιτών έστω όπως την αφουγκρασθήκαμε. Μπορούμε και καλύτερα.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger