Home » , , , » Παράνομη κεραία επιβιώνει!

Παράνομη κεραία επιβιώνει!


Μία διμοιρία ΜΑΤ και πέντε περιπολικά (!) κατέκλυσαν την οδό Τερπάνδρου στον Νέο Κόσμο, για να διαφυλάξουν συνεργείο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έκανε εργασίες στην ταράτσα πολυκατοικίας.
Παράνομη και κατεδαφιστέα η κεραία στον Νέο Κόσμο αλλά... παραμένει! Παράνομη και κατεδαφιστέα η κεραία στον Νέο Κόσμο αλλά... παραμένει! Η γιγαντιαία κεραία έχει τοποθετηθεί στην περιοχή το 1993 και είχε προκαλέσει από χρόνια τις αντιδράσεις των περιοίκων, που ζητούσαν την απομάκρυνσή της γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε διαμερίσματα και σε ακτίνα μόλις 120 μέτρων από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και συγκροτήματα Γυμνασίων-Λυκείων.
Οι έντονοι αγώνες είχαν ξεκινήσει από το 2006, με τη συγκέντρωση 2.500 υπογραφών που είχαν υποβληθεί στον Δήμο Αθηναίων, μαζί με έναν κατάλογο με ονόματα κατοίκων της περιοχής που είχαν πεθάνει τα τελευταία χρόνια από καρκίνο ή λευχαιμία. Υστερα από αλλεπάλληλα διαβήματα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είχε διαπιστώσει παραβίαση του νόμου και είχε ανακαλέσει την άδεια τοποθέτησης της κεραίας. Κανένας αρμόδιος φορέας δεν είχε προχωρήσει στην εφραμογή της απόφασης, ενώ η εκδίκαση της προσφυγής που έχουν υποβάλει οι κάτοικοι στο ΣτΕ έχει αναβληθεί δύο φορές.
Στις 28 Απριλίου, ύστερα από νέα διαβήματα των κατοίκων, η Πολεοδομία του δήμου έκανε αυτοψία και έκρινε ότι η κεραία είναι παράνομη και κατεδαφιστέα. Πάλι όμως δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε απενεργοποίηση της εγκατάστασης. Ηρθαν τα συνεργεία της εταιρείας υποστηριζόμενα από πρωτοφανείς αστυνομικές δυνάμεις.
Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται η «Ανοιχτή Πόλη», που με ανακοίνωσή της καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να απομακρύνει την κεραία για να εξομαλυνθεί η ζωή στη γειτονιά.
συγγραφέας / πηγή: Χ.ΤΖ. / Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=45244
Σχετικά





Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger