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Ricetta veloce: pasta ai pomodori secchi e ricotta or Pasta with Dried Tomatoes and Ricotta Cheese

It cannot be called a "pesto", but it sure is a tasty and delicious first course!

Non si può definire un pesto, quello che si realizza con questa ricetta, ma è sicuramente un gustoso e delizioso primo piatto!

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Pasta with Dried Tomatoes and Ricotta Cheese
To make this dish for four people, you will need about 11 oz. of spaghetti, 15 dried tomatoes in oil (I used organic ones from Bioitalia), 9 oz. of ricotta, 1 oz. of peeled pine nuts , 10 peeled walnuts, 1 clove of garlic, extra virgin olive oil, some basil leaves, salt, pepper

While the spaghetti is cooking in salty boiling water, start preparing the sauce by grinding together the dried tomatoes, walnuts, pine nuts, basil, and garlic. Add salt and pepper and mix with the cheese. Stir it with a spoon and, in case it is too thick, soften it with one or two spoonfuls of cooking water.
When the pasta is ready, drain it and add the sauce, drizzling a little cold oil over it (the best is the DOP extra virgin oil from Bioitalia').

Per realizzare la ricetta per quattro persone vi occorreranno 320g di spaghetti, 15 pomodori secchi sott'olio (io ho utilizzato quelli biologici di Bioitalia), 250 g di ricotta, 30 g di pinoli sgusciati, 10 noci sgusciate, 1 spicchio d'aglio, olio extra vergine di oliva, alcune foglie di basilico, sale e pepe.

Mentre cuocete gli spaghetti in acqua bollente salata, preparate il condimento tritando insieme i pomodori sgocciolati, le noci, i pinoli, il basilico e l'aglio. Aggiungete sale e pepe e amalgamate la ricotta lavorando la crema con un cucchiaio, nel caso fosse troppo densa ammorbiditela aggiungendo uno o due cucchiai dell'acqua di cottura della pasta. Quando la pasta è cotta scolatela e conditela con il sugo, terminando con un filo d'olio (meglio se DOP extravergine come quello di Bioitalia!)

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