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Ricetta economica: pasta risottata pomodoro e basilico or Tomato and Basil Pasta (Risotto Method)

This is a bright, first course dish perfect for summer, which is also time-saving: it's not necessary to wait for the water to boil to cook the pasta!

Un primo piatto estivo e colorato che consente anche di risparmiare tempo: non occorre aspettare che bolla l'acqua per cuocere la pasta!


Tomato and Basil Pasta prepared with the risotto method 
Serves: one Ingredients: 80 gr. (3 oz.) of pasta in any shape you choose, garlic, 8-10 Pachino tomatoes (from the southeast coast of the Italian region of Sicily with IGP-Protected Geographical Indication), basil, oil (a DOP-Protected Denomination of Origin- extra virgin olive oil with a fruity flavor such as the Bioitalia brand), salt and pepper

Directions:
Sautée the chopped garlic in the oil; next add the chopped tomatoes and season with salt. Cook for approximately 10 minutes. Add the pasta (any short shaped pasta you choose will do, even broken up spaghetti) and cook by adding water (approximately 1 1/4 cup for each 3.5 oz. of pasta), cover the saucepan with a Royal Cooking lid.
After 15 minutes remove the lid, check that the pasta is ready; if necessary add more water and continue cooking; once the pasta is cooked, add the fresh basil and some pepper. Stir well and serve hot.
So what do you think? Have you ever tried to prepare pasta using the risotto method?

Pasta risottata al pomodoro e basilico
Per ogni persona calcolate 80g di pasta del formato che preferite, 8-10 pomodorini pachino, aglio, basilico, olio (meglio se DOP extravergine dal sapore fruttato come quello di Bioitalia), sale e pepe

Soffriggete l’aglio tritato nell’olio, unite quindi i pomodorini tritati e salate.  Lasciate cuocere per una decina di minuti. A questo punto versate la pasta (va bene qualunque formato di pasta corta preferiate o anche degli spaghetti spezzati) e cuocete aggiungendo l’acqua (calcolate 300ml ogni 100g di pasta)  e chiudete con un coperchio Royal Cooking. Dopo quindici minuti togliete il coperchio, verificate il grado di cottura ed eventualmente portate a cottura aggiungendo altra acqua: quando saranno cotte  aggiungete basilico fresco ed una spolverata di pepe. Mantecate e servite ben calde.

E voi che ne pensate? Avete mai provato una pasta... risottata??

Nella mia cucina:
Piatto e tovaglietta Villa d'Este Home
Coperchio Royal Cooking


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