Home » , » Απατεωνιές σε Επικουρικά Ταμεία

Απατεωνιές σε Επικουρικά Ταμεία

«Βούλιαξε» με τα δομημένα ομόλογα ένα Ταμείο και τον έβαλαν στο ΔΣ άλλων δύο!


Διορίστηκε πρόεδρος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ) το 1998. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2004, οπότε έγινε αντιπρόεδρος του ίδιου Ταμείου μέχρι τον Οκτώβριο του 2007.



Τον Σεπτέμβριο του 2008, επί υπουργίας Φ. Πετραλιά, με την υποστήριξη της ΓΣΕΕ, διορίστηκε μέλος του ΔΣ των Ταμείων ΤΑΠΙΤ και ΤΕΑΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) και (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα) αντίστοιχα.


Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο. Η συνέχεια όμως έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Γιατί ο Γεράσιμος Κονιδιάρης (περί αυτού πρόκειται), μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ και «κολλητός» πολλών κυβερνητικών παραγόντων σήμερα, το 2009 διώχθηκε για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις που έκανε ως αντιπρόεδρος της ΤΕΑΥΦΕ που είχαν συνέπεια να ζημιωθούν το Ταμείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Συγκεκριμένα η δικαστική έρευνα που έγινε αποκάλυψε ότι ο κ. Κονιδιάρης αγόρασε με τα χρήματα του Ταμείου δομημένα ομόλογα, μέσω του γνωστού κ. Παπαμαρκάκη, γεγονός που επέφερε ζημία στο Ταμείο και απείλησε σοβαρά την περιουσία του.


Κατόπιν αυτών, ο κ. Κονιδιάρης παραπέμφθηκε να δικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος ΝΠΔΔ τελεσθείσα υπό περιστάσεις ιδιαζόντως επιβαρυντικές και για απιστία σχετική με την υπηρεσία που τελέστηκε επί μακρόν χρόνο με όφελος για τον δράστη, που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ!


Οι ποινές που προβλέπονται είναι για την πρώτη κατηγορία δεκαετής κάθειρξη και για τις άλλες δύο ισόβια! Μάλιστα του επιβλήθηκε και ο περιορισμός απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έκτοτε έκανε πολλές ενστάσεις για εξάλειψη αυτού του όρου, αλλά όλες απερρίφθησαν λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής του.


Ωστόσο, και ενώ είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του ΤΕΑΥΦΕ και παρότι εκκρεμεί εις βάρος του έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για αποθετική ζημία στο ΤΕΑΥΦΕ σε σχέση με τις τιμές της ΗΔΑΤ, από τις αγοραπωλησίες συμβατικών ομολόγων που διαχειρίστηκε αποκλειστικά όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, εξακολουθεί να παραμένει μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων ΤΑΠΙΤ και ΤΕΑΙΤ, στα οποία απορροφήθηκε το ΤΕΑΥΦΕ. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, όχι μόνο εξακολουθεί να είναι μέλος των ΔΣ των παραπάνω Ταμείων, αλλά «λύνει και δένει», έχοντας υποκαταστήσει στην πράξη τους δύο πρόσφατα διορισμένους προέδρους των Ταμείων, ενώ διαφημίζει προκαταβολικά την απαλλαγή του.


πηγη:www.paron.gr  27-2-2011
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger