Home » , , » Εκπτώσεις, καταναλωτές και ανεργία.

Εκπτώσεις, καταναλωτές και ανεργία.


Εκπτώσεις , καταναλωτές και ανεργία

Τα φαινόμενα παραισθήσεων της αγοράς δυναμώνουν και πολλαπλασιάζονται. Οι μεγάλοι οίκοι πολυκαταστημάτων σε λίγα χρόνια κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αγορά, στραγγάλισαν το μικρεμπόριο και τις συνοικιακές αγορές πέτυχαν από πολεοδομικές εκτροπές, βολικά ωράρια και εργασιακό μεσαίωνα για να πλασάρουν εποχιακές προσφορές και δολωματικές εκπτώσεις με προϊόντα κυρίως ηλεκτρικά και ένδυσης που παράγονται αλλού, δεν ελέγχονται και δεν επισκευάζονται.
Έτσι κατάφεραν να εξαφανίσουν και την συμπαθή κατηγορία των τεχνικών-επισκευαστών αφού ακόμα και στο κινούμενο με καλούς τζίρους κλαδο των συνεργείων αυτοκινήτων δεν επετεύχθη καμιά εξυγίανση υπέρ του καταναλωτή. Τα ανταλλακτικά μαϊμού και πανάκριβα με την μέθοδο των διαδοχικών πωλήσεων.
Είδαν την δόξα των super market που δουλεύουν στη χώρα της ακρίβειας με υπερκέρδη διπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη και φρόντισαν
με πρόσχημα την γρίπη ,συγνώμη την κρίση της αγοράς να εξαφανίσουν και το προσωπικό τους. Έτσι βλέπεται τώρα στην Ερμού να δουλεύουν τρία μαγαζιά με κινέζικα, που λένε ότι είναι Ιταλικά και Ισπανικά, ρωτήστε τις γυναίκες του σπιτιού όλες τα ξέρουν.....
Αν τυχόν έχετε λεφτά στη τσέπη και χρειαστείτε ηλεκτρικό εξοπλισμό θα δείτε μέσα στα περισσότερα από τα μαγαζιά, αυτά τα διαφημιζόμενα με τις προσφορές και το άνετο πάρκιγκ να θέλετε “ντουφέκι” για να σκοτώσετε την ώρα σας, γιατί από πωλητές ούτε για δείγμα, τους έφαγε η κρίση ίσως και η ανημποριά τους να πάρουν ενημερωμένους πακιστανούς με ευέλικτο ασφαλιστικό από το ΙΚΑ Ισλαμαμπάντ. Θυμάμαι το παλιό αμάσητο μέτρο που συνεχίζει καταστροφικά πάντα, να κυκλοφορούν τα φορτηγά διανομής προϊόντων στη πόλη με ένα οδηγό, πωλητή κουβαλητή παραγγελιοδόχο κλπ που κατάφερε να πήξει κυκλοφοριακά όλη η πόλη εις βάρος όλων των χρησιμοποιούντων τους δρόμους τους διπλοπαρκαρισμένους από τους κερδισμένους, έμπνευσης κάποιου ανεγκέφαλος του υπουργείου μεταφορών “φωστήρας”. Να που τα λόμπι κάποιων λίγων συνεχίζουν και έχουν χεσμένους εμάς τους πολλούς.
Η πλάκα είναι ότι ζητάνε και τα ρέστα αν μη καλά πληροφορημένοι δεν τους σκάσουμε τα ωραία μας μετρητά αλλά παίρνουμε το “κουβαδάκι” μας και πάμε παρακάτω. Στο τομέα κάλυψης αναγκών με απαραίτητο προσωπικό έχω ξεχωρίσει τον Σκλαβενίτη, το Γερμανό και το Multirama, άντε και το Media Markt σε περίοδο εκπτώσεων μόνο, πείτε μου τις δικές σας εμπειρίες.
Το δικό μας ΙΚΑ άλλωστε ζητάει τέτοιες ασφαλιστικές κλίμακες που κάνουν τους Αλβανούς εργολάβους να “αναστενάζουν” ολημερίς και ολονυκτίς στα λίγα εναπομείναντα στριπτιζάδικα Συγγρού και περιχώρων. Οι δικοί μας εργολάβοι είναι νοικοκυραίοι τους έχουν στείλει οι γκόμενες να ανοίξουν σπίτια, στα μαύρα ξένα, σε Ντουμπάι και Λιβύη να φέρουν μεροκάματο του τρόμου δουλεύοντας κατά σύμπτωση πάλι με πακιστανούς, άντε και σε κάτι εξωτικά FYROM , και Κοσοβα με βιολογικούς και αγωγούς, τσιμέντο να γένει όλη η Βαλκανική. Τι να σου κάνουν τα παιδιά καζάντισαν να περιφέρουν μπολτόζες για να βγάλουν το κάτι παρακάτι τις τους, στην Εγνατία ένα έργο 5ετίας να το φέρουν στην 25ετία 22 εκατομμύρια το χιλιόμετρο, βασάνισαν ένα Σαρακατσάνοι και παλιότερα ένα Αρκά να μοιράζει πέντε γαϊδάρων άχυρο, να μετρούν τρεις φορές ένα φορτίο σίδερο για μετρό, για Ψυτάλλεια και για Ρίο Αντίρριο ( το ίδιο σίδερο μετρημένο τρεις φορές)και 12 φορές ένα φορτηγό λελούδια έτσι και πέθαινε κανείς ψηφισμένος αρχινονός ,συγνώμη πολιτικός εξουσίας ήθελα να γράψω, και έπρεπε να τον κλάψουμε όλοι μαζί δημοσία δαπάνη.
Οι ευσταλείς πελάτες ψηφοφόροι του τόπου αφού έβγαλαν δημάρχους που διαχειρίζονται επιτυχώς τα σκουπίδια,( από τους 1054 στη χώρα οι 117 από τους 540 υπόχρεους υποβάλουν ισολογισμούς) αφού προστάτεψαν σε γλάστρες τους εθνικούς βιότοπους τους, επεδόθησαν στο ευγενές κυνήγι της οικοπεδοφαγίας και της καταπάτησης των δημοσίων γαιών. Κοτζάμ Νικήτας πήρε ηλεκτρικό γιαταγάνι και
θέρισε κάθε δένδρο στη περιφέρειά του από Κωνσταντινουπόλεως και Ηλύσια μέχρι Μετς και Α΄νεκροταφείο. Επειδή βέβαια είναι θρησκευάμενοι και την κομπίνα τους έπρεπε να την εξομολογηθούν στην πρώην ,την επόμενη τον παπά και τρεις μπατζανάκηδες κόλασαν και την εκκλησία μας να διεκδικεί όσα δεν κατάφερε ο δόγης της Βενετίας στα πιο ανήθικα ρήματα της Φραγκοκρατίας του Δημήτρη Ψαθά.
Τι να τους κάνουν άλλωστε τους πωλητές τα πολυκαταστήματα, ο άνεργος δεν έχει λόγους να ψωνίσει. Τα ελληνικά κρέατα Βουλγαρίας, οι κρητικές ντομάτες Μαρόκου και τα καυκασιανά σεμεδάκια Σαγκάης έφαγαν τα λίγα λεφτά. Α και το τελευταίο “πελαγίσιο” ψάρι το είχε ψαρέψει κάποιος Κουφοντίνας στη Γαύδο. Έκτοτε έμεινε συνήθεια να ονομάζουμε ανά τις ταβέρνες τις χώρας πελαγίσια τα ταϊσμένα σκυλοτροφές των ιχθυοτροφείων. Και ο ελληνικός τουρισμός να πάλλεται σε δραστηριότητα φθοράς και απαξίας. Τα μονοπώλια ξέρουν να ξεζουμίζουν και να αρμέγουν. Ποιός τρελός θάρθει στην Αθήνα του όζοντος
με 150-300 ευρώ το δίκλινο όταν όλη η Ευρώπη είναι άνετη στα 80 ευρώ στις 5αστερες εξυπηρετήσεις.
Ο κόσμος της αγοράς δεν σέβεται τον καταναλωτή φαίνεται και από το επίπεδο διαφήμισης που διαρκώς φθίνει ποιοτικά, η αρπαχτή γίνεται φιλοσοφία του σύγχρονου πειρατικού χωρίς αρχές και νόμο κράτους, και οι εξαθλιωμένοι άνεργοι δεν αποτελειώνονται από το εξαθλιωμένο και παρακμασμένο ΕΣΥ, ζουν ανάμεσά μας δοκιμάζουν τις αντοχές κοροϊδίας μας, και φορτώνουμε. Ενίοτε το σύστημα πετυχαίνει να ξεφτιλίσει κάθε δημοκρατική επιλογή τους, όπως και την ψήφο.

Καλό είναι πριν φύγετε για διακοπές να ρίξετε μια ματιά στους καταλόγους αναλυτικών πληρωμών των κινητών σας τηλεφώνων. Είναι ευρέως διαδεδομένο και στις τρεις εταιρείες παρόχους να χρεώνουν απεσταλθέντα μηνύματα άχρηστα και αζήτητα. 1,6 ευρώ το μήνυμα από κάτι ανύπαρκτα 54300 και άλλα 5ψήφια .
Εδώ έχω λεπτομέρειες και αν νοιώσετε απατημένος ζητήστε τους διαζύγιο, τάχει αυτά η νεοφιλελεύθερη μονοπωλιακή ακριβή και ανάλγητη κοινωνικά αγορά , ο κερατάς συνήθως το μαθαίνει τελευταίος. Έχετε την ελευθερία να εξαπατάστε! Εκπτώσεις αρχών και ηθών έως εξαφανίσεως.

Διόνυσος
29-07-2009

Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger