Home » , , , , , » Βρώμικη πόλη με καθαρούς στη πορεία ανθρώπους σε ατέλειωτη ταραχή

Βρώμικη πόλη με καθαρούς στη πορεία ανθρώπους σε ατέλειωτη ταραχή




Bρώμικη πόλη με καθαρούς στη πορεία ανθρώπους σε ατέλειωτη ταραχή.

Οι ανθρωποθάλασσες της σημερινής πορείας γεννούν μνήμες σε μας τους παλιότερους από άλλες αγωνιστικές διεκδικήσεις και γινόμαστε κριτικοί στοχαστές των σημερινών δρώμενων.
Καταρχάς γιατί εκεί, το πρέπει του πράγματος. Είσαι θιγμένος, είσαι ίσως προδομένος ή σκασμένος στα ψέματα των πολιτικών σου και βρίσκεσαι εκεί διαμαρτυρόμενος. Βρίσκεσαι και στα πονηρά ερωτήματα δημοσκοπήσεων ή στις πίττες τις χρονιάτικες του γλειψίματος για μια θέση στα κοινωνικά σου δικαιώματα ή αν έχεις την αξιοπρέπεια έχεις ξεκόψει καιρό πιά από κάθε νταραβέρι από πονηρούς πολιτευτές του δικομματισμού.
Ψηφίζεις για μικρή αύξηση άνω του πληθωρισμού και ο προφεσόρος μειλίχιος κος Παπανδρέου τα μετρά καλύτερα μετά πάντα από την ψήφο και σου κόβει ένα κουστούμι μείον 2-3 μισθούς από τους γλίσχρους που παίρνεις. Ούτε να θίξουμε την ακρίβεια των αγορών, που τάχα θα αυτορυθμιστούν, ούτε να συμμαζέψουμε τις φοροαπαλλαγές αυτών που διαφεύγουν από τη δίκαια εισδρομή στο κοινωνικό κράτος που θάπρεπε να υπάρχει. Ποιός να φέρνει πίσω τώρα τα....κλεμμένα!
΅Με ψήφισες ήρθε η ώρα να σε εξοντώσω΅ παρά να σε υπηρετήσω μια και δεν πρόσεξες να ελαττώσεις τη δύναμη γνωστών μπαταχτσήδων ανα την Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι σίγουρα θα αναρωτιούνται τι φρόκαλα είμαστε που δίνουμε 45άρια επί τοις εκατό στο καταλληλότερο ...των προτιμήσεων της ηγετικής άρχουσας τάξης μας που καθορίζει ειδήσεις, εργολαβίες και μεσιτείες του κρατικού κορβανά.
Γιαυτά και για τάλλα βρέθηκες λοιπόν στο δρόμο διαμαρτυρόμενος και έχεις ευθείς εξ αρχής να ξεδιαλέξεις πρόβατα στο πεδίο του Άρεως και κατσίκια στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα και από διαφορετικούς δρόμους. Αυτό λύνει προβλήματα ποιός τραγουδάει σε κάθε μικρόφωνο άσε που ελάχιστοι θα ακούσουν αλλά και μετά ποιός πορεύεται με τι περιεχόμενο και που πάει. Οι αναρχικοί είναι στη πύλη του Πολυτεχνείου, ακούγεται η τσιριχτή φωνή μιας μοτορόλας τροχονόμου. Κοιτάω καλύτερα και βλέπω 2 πανό από τις τέσσερις 4ες Διεθνείς –τροσκιστές- και κανα δυό πυροβολημένες συνιστώσες του Σύριζα. Α και με το πανό κάτω και εμφανώς χωρίς διάθεση, τα γεγονότα στη Δάφνη πρόσφατα, κάτι κουρασμένα παλικάρια των αναρχοαυτόνομων έχουν στηθεί σε σύστημα μπουλούκι η χαρά του κάθε φωτογράφου της ασφάλειας. Με τα κράνη παραπόδα. Εμφανώς στερούνται σακιδίων και πολεμοφοδίων μόνο φορητές σκακιέρες δεν φέρουν και οι άλλοι τα παιδιά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με το ψιλοεπιδοματάκι των ΜΑΤ τους ορέγονται σαν μυδοπίλαφο.
Παρακάτω το κυρίως μπλοκ του Σύριζα για πρώτη φορά κάνει προσπάθεια οργανωμένης πορείας, γιατί εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά και μέσα σε τόσο κόσμο νοιώθουν άβολα θάλεγες. Περιττό να σας πω ότι 30.000 κόσμος του ΠΑΜΕ και 22.000 κόσμος των συνδικάτων σωματείων ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ είναι αυτός που δίνει το χαρακτήρα και την ζωντάνια στη βρώμική μας πόλη. Είναι οι πρωτοπόροι, οι ερωτευμένοι με τη ζωή, οι ονειροπόλοι για κάτι καλύτερο, οι θυμωμένοι καθαροί άνθρωποι αυτής της πόλης. Οι μεν περιφρουρημένοι οι δε ξεχάρβαλοι οπότε ανάμεσα στα σωματεία να και οι μαύρες σημαίες των άτακτων παιδιών. Αν υπήρχε περιφρούρηση στη πορεία της ΓΣΕΕ , θα είναι γύρω από τον Παναγόπουλο μπας και ξαναφάει ξύλο κατακριτέο βεβαίως βεβαίως.
Έτσι τα παρασόλια του Χρυσοχοίδη κάνουν ασκήσεις επί άνευρων και σκόρπιων ψιλών και μη πελταστών.
Μια διμοιρία των ΜΑΤ από την Καποδιστρίου πάνω και κάτω άλλη μια μπροστά στις σχολές Ξυνή επί της Πατησίων κόβει την πορεία της ΓΣΕΕ στη μέση. Εφ ενός ζυγού οι ΜΑΤ με 3 δακρυγόνα και 1 κρότου λάμψης κόβει το μπλοκ των μαυροπουκαμισάδων κρανοφόρων που είχαν φροντίσει να σώσουν τη μοναξιά τους με ιδεολογική παρέμβαση και κολύμπι στις μάζες. Ο κόσμος αποδοκίμασε την ενέργεια των ΜΑΤ. ΅Έξω οι μπάτσοι απο την πορεία ΅ και άλλα γαλλικά όμως επί 20 λεπτο 30 ένστολοι κρατούσαν κότες μια ολόκληρη φιλειρηνική πορεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ 30 αναρχοαυτόνομων και 50 συνισταμένων.

Οι προβοκάτσιες του κατασταλτικού μηχανισμού έχουν περάσει λογής στάδια, κάποτε πυροβολούσαν εν ψυχρώ πάνω από την ταράτσα της Βουλής και του υπουργείου εξωτερικών, τώρα ότι ώρα θέλουν μπορούν να διαλύσουν και να συκοφαντήσουν μια πορεία φιλειρηνική. Γιαυτό οι πορείες επιβάλεται να προστατεύονται από τους διοργανωτές και να είναι ξεκάθαρο στους πάντες ότι οι ιδεολογικές πλατφόρμες δεν είναι τροχαία συμβάντα να συγκρούονται στο πεζοδρόμιο. Περιττεύουν τα μπασίματα του ενός μπλόγκ μέσα στο άλλο θυμίζουν ώσμωση ξεφτισμένου μπαϊλντισμένου ζευγαριού σε εμμηνόπαυση.

Ο κόσμος είναι τελείως απροετοίμαστος σε αυτά ,η αστυνομία το ξέρει και βάζει φυτιλιές όσο θέλει και τα πολιτικά συμφέροντα την προτρέπουν.

Με τόσα φροντιστήρια ένα γύρω σαν ιδιαίτερο καταστολής φαίνονταν. Η σαν προσπάθεια του Χρυσοχοίδη να παρελάσει η Παπαρήγα ανεμπόδιστη και κυρίαρχη μπροστά στις άδεις βιτρίνες και τα κατεβασμένα ρολά Σταδίου και Πανεπιστημίου. Λίγα περίπτερα και 2 τυροπιτάδικα ε όχι δεν λέγεται αυτό καθημερινή κίνηση Αθήνας .
Η παλιοπαρέα των 7 πενηντάρηδων σκόρπισε θεληματικά. Τα κινητά δεν πιάνουν μέσα στο χώρο τις πορείας ποιός ξέρει τι κλωβό έχει εφαρμόσει ο Αρχιταραξίας πάνω μας, ούτε να συννενοηθεις για ένα ουζάκι με τους γνωστούς σου. Τα κακά νέα της ημέρας αμείλικτα σε τροχαίο έφυγε ένα χρυσό παιδί μουζικάντης.
Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα, η αμετροέπεια των κυβερνώντων ναί μας τρομάζει, και με τι επιπολαιότητα κάποιοι συντοπίτες μας έδωσαν γη και ύδωρ σε ανθρώπους που φοβάμαι ήδη απέδειξαν ότι δεν το άξιζαν.........
Οι ρυθμοί της πορείας ήταν κάτω του 7 χλμ ανά ώρα, περιπάτου θα έλεγα που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο όποιος παχύσαρκος. Έβλεπες νέα παιδιά και στις δυό πορείες που έβραζε το αιματάκι τους, βαστούσαν τις σημαίες τους και κανόνιζαν τα μετέπειτα ραντεβού. Τα μεγάφωνα τις ΚΟΑ από Θεμιστοκλέους έστελναν τον κόσμο του ΚΚΕ σε παρόδους μη τυχόν και συναντηθούν στο πεζοδρόμιο τα φιλαράκια των δύο αριστερών κινημάτων, τα κέρατά μου τα προοδευτικά και την "πολιτική συμμαχιών" των ταγών μας.

Για αποτελεσματικούς αγώνες χρειαζόμαστε και τις φιλιππινέζες της Πολιτείας όπως και τους Πακιστανούς της ναυτιλίας μας.35% ανεργία στους νέους, 28% εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία (μαύρη εργασία) και 73% εκτός σωματείων κρύβουν το φόβο και το πάθος της σημερινής εργατικής τάξης.

Πληρώνουμε τα κέρδη τους να μην πληρώσουμε και την κρίση τους.............

Διόνυσος.

11-3-2010


Σχετικά

1. Φωτογραφίες από τη σημερινή πορεία.

2. Nέα από τη σημερινή μεγαλειώδη απεργία
http://news.yahoo.com/s/ap/20100311/ap_on_bi_ge/eu_greece_financial_crisis;_ylt=AkgFGJLB5RfrbwnBNdcRDF2ROrgF;_ylu=X3oDMTNmc3I4YjBvBGFzc2V0A2FwLzIwMTAwMzExL2V1X2dyZWVjZV9maW5hbmNpYWxfY3Jpc2lzBGNjb2RlA21vc3Rwb3B1bGFyBGNwb3MDMgRwb3MDMgRzZWMDeW5fdG9wX3N0b3JpZXMEc2xrA2dyZWVjZWhpdGJ5cw--
http://www.msnbc.msn.com/id/35810315/ns/world_news-europe/

3. Και βίντεο
http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/35816763#35816763

Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger