Home » , , » ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ!

ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ!





ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρασαν 34 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Και βέβαια τα σχέδια της Άγκυρας για πλήρη έλεγχο της μεγαλονήσου δεν ευοδώθηκαν, αλλά
η κατοχή συνεχίζεται, ενώ παραμένει ατιμώρητο και το έγκλημα του εποικισμού του κυπριακού βορρά.

Το μεγάλο αυτό διεθνές πρόβλημα δεν μπορεί να παραμένει άλυτο. Για να έρθει όμως η λύση και να δικαιωθούν οι αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, όπως και για πλήρη άσκηση των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, είναι, επί τέλους, αναγκαίο ο ελληνισμός να απελευθερωθεί από την επιζήμια αυταπάτη ότι «λύση» θα μπορούσε να είναι η αποδοχή και νομιμοποίηση των τετελεσμένων εκ μέρους του.

Υπενθυμίζουμε ότι, η Ελληνική Δημοκρατία, πέραν των υποχρεώσεων της
ως εγγυήτριας δύναμης και, γενικότερα, της ιδιότητας του Μέρους των Συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου, έχει συνομολογήσει την διαμόρφωση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κυπριακή Δημοκρατία, υφίσταται και η ίδια διαρκείς πιέσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Θράκη και, ασφαλώς, ως κυρίαρχο εθνικό κράτος, τιμά τους δεσμούς του με τον κυπριακό ελληνισμό. Για όλους τους λόγους αυτούς, οι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουμε κάθε λόγο να ενδιαφερόμαστε για την λύση του Κυπριακού. Λύση πραγματική, δίκαιη και βιώσιμη. Λύση η οποία να προϋποθέτει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων. Λύση η οποία είναι εφικτή, εαν είμαστε καθαροί στις επιδιώξεις μας και ενεργητικοί για την προσέγγισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κυπριακές εκλογές αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα. Όπως και η επιλογή του προσώπου το οποίο θα κληθεί να αγωνιστεί για την λύση, όπως την πιστεύουμε και την δικαιούμαστε, από την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ όμως
οι παράμετροι της επιλογής είναι πρόσφατα αξιολογημένοι με αμάχητο τεκμήριο την στάση την οποία τήρησαν οι υποψήφιοι απέναντι στο σχέδιο Ανάν. Χωρίς να παραγνωρίζουμε φυσικά και την, εν συνεχεία, συνέπειά τους στις θέσεις τις οποίες υποστήριξαν την καθοριστική εκείνη στιγμή. Όπως και την δημιουργικότητα, την ενεργητικότητα και την ικανότητα για την προώθησή τους.

Για τους λόγους αυτούς, ως ενεργοί έλληνες πολίτες, θεωρούμε την
επιλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου ως την μόνη διαθέσιμη. Την υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα και διαδηλώνουμε την συστράτευσή μας για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης την οποία δίνει. Για να υπάρξει επί τέλους λύση του Κυπριακού. Με βάση τις αρχές του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθούν υπογραφές
UPDATE
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger