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Lasagne ai funghi, melanzane e scamorza Mushroom, Eggplant and Scamorza Cheese Lasagna

Un accostamento inusuale, quello dei funghi con le melanzane, ma quando me lo ha preparato mamma sono rimasta talmente sbalordita dalla sua bontà... da volerlo replicare immediatamente!
An unusual combination, that of mushrooms and eggplants, but when mother prepared it for me, I was completely astounded by how good it was... so much so as to immediately want to duplicate it!



Ingredients for the pasta: 500g (4 cups) of all purpose flour, 3 egg yolks, 1 tps. salt, approximately 250 ml. (1 cup) of water, oil
Ingredient for the béchamel sauce: 50 g. (1/2 stick) of butter, 50 gr. (1/2 cup) of sifted flour, 11 lt. (1 qt.) of whole milk, salt, 2 tbsp. of grated parmesan cheese.
Ingredients for the filling: 1 kg. (2 lbs. 4 oz.) of a variety of mushrooms, 400 gr. (1 lb.) of peeled eggplants, salt, oil
To assemble the dish:  200 gr. (7 oz.) of smoked scamorza cheese cut into very thin strips

Occorrente per la pasta: 500g di farina bianca, 3 tuorli, 1 cucchiaino di sale fino, circa 250ml di acqua, olio.
Occorrente per la besciamella: 50g burro, 50g farina 00 setacciata, 1lt latte intero, sale, 2 cucchiai di parmigiano grattugiato.

Occorrente per la farcitura: 1kg di funghi misti, 400g di melanzane pelate, sale, olio.
Per comporre il piatto: 200g di scamorza affumicata tagliata in sottili listarelle.


Instructions:
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Now, let's get back to making our lasagna dish.

For the pasta:
1. work the egg yolks together with the flour, adding the salt and the water until the dough is compact. Knead well, gathering the dough into a ball, wrapping it in plastic wrap and setting it aside to rest at room temperature for at least one hour.
2. Roll out the dough into a very thin sheet (approximately 2mm-less than 1/8 inch thick), cutting it into 10 x 10 cm (4 in. x 4 in.) squares and letting them dry on a lightly floured work surface; be careful with the size of the squares; if the squares are too big, they will break while cooking.
3. Bring a stockpot of salted water to a boil, add 2 tablespoons of oil and add the squares a few at a time, drain the pasta and place the squares on a kitchen towel, spreading them out. 

For the filling: 1. Sauté the finely sliced mushrooms and the eggplants cut into cubes separately in extra virgin olive oil and season with salt.

Prepare the béchamel sauce:
1. Melt the butter in a saucepan, add the flour and toast it lightly; then add the milk all at once and stir continuously with a whisk. Bring to a boil and cook for a few minutes. Season with salt and turn off the heat. Next, add the grated parmesan cheese.


Prepare the lasagna: 1. Put a small amount of béchamel sauce on the bottom of the baking dish, next the lasagna and béchamel, then a layer of the sautéed vegetables, the strips of scamorza cheese and a sprinkling of grated parmesan cheese.
2. Continue repeating the layers of the lasagna in this way until all the ingredients have been used, be careful to finish with béchamel sauce and a generous amount of grated parmesan cheese on the top layer.
3. Bake at 180°C (350°F) for 20-25 minutes and serve!

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Ma torniamo a realizzare le nostre lasagne. Per la pasta: lavorare i tuorli insieme alla farina, unendo il sale e l’acqua fino ad ottenere un impasto compatto. Lavorarlo energicamente, raccogliendolo poi a palla, avvolto in pellicola per alimenti e farlo riposare per circa un’ora a temperatura ambiente. Tirare l'impasto in una sfoglia molto sottile (circa 2 mm di spessore), ricavando delle lasagne di circa cm. 10 x 10 e lasciarle asciugare sulla spianatoia leggermente infarinata; attenzione alle dimensioni: se la sfoglia è troppo grande si romperà in cottura. Portare dell’acqua salata ad ebollizione, aggiungere 2 cucchiai d’olio e tuffarci poche alla volta le lasagne; scolarle e disporle su un asciugapiatti, allargandole.

Per la farcitura: trifolare separatamente i funghi tagliati a fettine e le melanzane a quadrotti in olio extravergine d'oliva, salare.

Preparare la besciamella: sciogliere il burro in una casseruola, unire la farina e farla leggermente tostare; unite quindi il latte tutto in una volta e mescolare con una frusta. Portate a bollore e far cuocere per pochi minuti. Salare e spegnere. Unire quindi il parmigiano grattugiato.

Preparare la lasagna: un velo di besciamella sul fondo, lasagne e besciamella, poi le verdure trifolate, le fettine di scamorza ed una spolverata di parmigiano e via così fino a terminare gli ingredienti, avendo cura di terminare con besciamella ed una abbondante spolverata di parmigiano.

Porre in forno a 180° per 20-25' e servire!


Nella mia cucina





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