Home » , , , , , , » It is the people, economical stupid.

It is the people, economical stupid.

It is the people, stupid !!!

Ζούμε πολλά κακά μαζί που δεν τολμάμε να ομολογήσουμε. Ζούμε μια κρίση του καπιταλισμού με στοιχεία τραγικά για τη ζωή της ελληνικής κοινωνίας με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προεκτάσεις.
36 χρόνια από την μεταπολίτευση και την επαναφορά της δημοκρατίας ενώ διανύουμε 30 χρόνια άκρατου νεοφιλελευθερισμού, 9 χρόνια υποτίθεται κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην ευρωζώνη και 2 χρόνια από το απόλυτο κραχ με συνδυασμό ενεργειακής, χρηματιστηριακής και διατροφικής κρίσης , εποχής που η χώρα μας βρίσκεται από μια απόλυτα αυτοδύναμη κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σιωπηλή αποδοχή χωρίς αξιόλογη αντιπολίτευση να εκχωρεί την κυριαρχία της. Την εκχωρεί και εξαρτάται σε άλλες σκοτεινές δυνάμεις που ήρθαν να μας κυριαρχήσουν, να μειώσουν το επίπεδο διαβίωσης μας, να εξανεμίσουν τις όποιες μικρές εργασιακές κατακτήσεις μας να ξεπουλήσουν κάτι λίγα από λιμάνια και αεροδρόμια, δημόσια ακίνητα και μέσα μεταφοράς που το κράτος μας εικονικά αδυνατεί να συντηρήσει και να διοικήσει.! Γιατί το υψηλό δημόσιο χρέος από τη μια τιμάται πιο πολλά κέρδη για τους πιστωτές μας και όρους εκβιαστικούς και δυσβάστακτους για την εξασφάλιση του χρέους και το ξεπούλημα του όποιου πλούτου της χώρας.
Οι χρόνιες ελλείψεις του συστήματος υγείας βλέπεις επιδρούν στη καθημερινή ποιότητα υγείας των χρηστών. Καθημερινά έφευγε άδικα κόσμος χωρίς να νοιαστεί κάποιος συμβουλάτορας που πληρώνεται να καταγράφει ανάγκες για αυτό, ΑΔΙΚΑ. Η δικασμένα κάτι 48,5 ευρώ ο πνιγμός έξω από τις Πόρτες της Πάρου.
Όταν ρώτησα 1997 προσωπικά τον τότε χρεοκοπημένο καταλληλότερο πρωθυπουργό σας για το κοφτήρι των τροχαίων στην τάχα εθνική οδό είδα στα μάτια του ότι το θέμα δεν τον ενδιέφερε ,τον ενοχλούσε κάθε επαφή με το λαό που του επέβαλαν οι κοινωνιολόγοι . Όπως και τον επόμενο καταλληλότερο δεν τον ένοιαζε αν οι συμβατικές περιστασιακές σχέσεις εργασίας στο ΙΚΑ δεν προάγουν την σχέση εμπιστοσύνης και υγείας, προχειρότητες σύμβασης έργου, δεν θα περάσει ποτέ κανείς να τους χαιρετίσει σαν οι μαχητές τον Αλέξανδρο στην ουρά του 323 πΧ, μετά την τελευταία χημειοθεραπεία. Άλλα είχαν στο μυαλό τους και το χρέος φούντωνε, τόστειλαν στον χρεοκοπημένο ηγέτη μας τελευταίο ηγεμόνα αυτού του ήδη λεηλατημένου βασιλείου.
Θα πρέπει όλες οι ανήσυχες γραφίδες να σιγοντάρουν σε όλους τους τόνους ότι αποτυχημένο πολιτικό σύστημα δικομματισμού έχουμε δεν ήρθε η οικονομική χρεοκοπία από μόνη της. Τα 300 δις χρέος έχουν συγκεκριμένους αποδέκτες που τα χαίρονται και τα δείχνουν για ο πλούτος είναι επιδειξιομανής και τα κατά καιρούς σκάνδαλα ζητούν τους ατιμώρητους ενόχους.
Εχουν αφήσει τη χώρα χωρίς παραγωγή χωρίς πόρους και έχουν μια καταπληκτική ικανότητα 10.000 απάτριδες να επιδίδονται στη διασπάθιση του δημοσίου κορβανά. Αν δεν θέλουμε δουλεία και εξανδραποδισμό πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς. Άλλωστε απέδειξαν πόσο άχρηστοι είναι μη διοικούντες, μη υπολογίζοντες, μη ισοσταθμίζοντας ισολογισμούς. Οι ίδιοι άχρηστοι που χρεοκόπησαν τη χώρα καλύπτουν 20 δις παραοικονομία, 30 δις απλήρωτα χρέη προς το δημόσιο και 2-3 εισφοροδιαφυγή κατ έτος. Ανέλεγκτες όλες οι μεγάλες εταιρείες από που θα μείνουν λεφτά να μαζέψουν;; Δεν παίρνουν έσοδα από πολυεθνικές, τράπεζες, μεγάλα εμπορικά, εφοπλιστές, εργολάβους, εισοδηματίες ακινήτων, καναλάρχες και εκκλησία. Αφορολόγητα και τα μεγάλα μετοχικά πακέτα σε ξένες τράπεζες. Ποιοί μένουν ως υπόλοιπο, εσείς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οχι όποιοι όποιοι συνταξιούχοι .
Αυτοί μεταξύ τους βγαίνουν στη σύνταξη ,ξεχωριστή σύνταξη σε 8 χρόνια, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες. Θάταν ο καλύτερος πατριωτισμός να είχαν αρχίσει τις περικοπές από αυτή τη σύνταξη, να πάθουν αυτοί και οι συγγενείς τους οι διορισμένοι στη Βουλή. Εσείς όμως θα πάθετε από τα μέτρα του ΔΝΤ γιατί είστε κορόιδα, τους αναδείξατε δια της ψήφου σας...............
Εμείς οι άλλοι που γευόμαστε τα ΅καλά΅ της ακρίβειας, της λιτότητας, της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς, της κακομοιριάς, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της ωμοφαγίας και της εγκληματικότητας, της έλλειψης κοινωνικού κράτους και του χαμόγελου από το στόμα, την προοπτική της ζωής.....Χρόνια τώρα οι ευκαιρίες και τα όνειρα έγιναν δυσεύρετα για τους νέους σε αυτό το τόπο. Πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη μαζί με την ανωριμότητα, τον χουλιγκανισμό, την υπογεννητικότητα, την ανασφάλεια περί την εργασία, δυσανάλογα αναντίστοιχες συντάξεις. Οι άνθρωποι πίσω από αυτά έχουν τις δικές τους ιστορίες.
Η Ελένη έμπειρη ηχολήπτρια 40αρα δεν βρίσκει δουλειά ακριβώς για αυτό, θέλουν παιδαρέλια και οικονομία 300 ευρώ από το μισθό της, η εμπειρία δεν μετράει.
Η Μαριάννα στα 30 δεν σκέφτεται οικογένεια μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια μεγαλώνει το παιδί της μόνη σαν την Αρμένισσα ψιλικατζού Μαηρίκ και πανηγυρίζει που έχει σύμβαση 20ωρης απασχόλησης και όχι 16ωρης σε σούπερ μάρκετ. Η εντυπωσιακή Σουλτάνα τόσκασε από την καθημερινή εξόντωση που την επέβαλε η αεροπορική εταιρεία που δούλευε σαν αεροσυνοδός. 4 ταξίδια ημερησίως γύρω από τη Μεσόγειο για 800 μισθό. Συμβασιούχα στα ΕΛΤΑ αλλά ως πότε. Η Σοφία η κομμώτρια βρέθηκε πάλι απολυμένη δεν ενέδωσε στη σεξουαλική παρενόχληση του αφεντικού-σκατόφατσα. Ο Εντριτ ο ντιλιβεράς σκέφτεται το μεροκάματο στην οικοδομή με το ντουφέκι, έχει 1500 ένσημα στα 42 και με διαβεβαιώνει ότι τους τελευταίους 8 μήνες δεν κολλιέται ένσημο σε καμιά οικοδομή που ξέρει. Ο Ερβιν πέθανε στα 32 από εγκεφαλικό είχε στη πλάτη του 1200 ένσημα και 7 μήνες ανεργίας, άφηνε 2 κοριτσάκια ορφανά και μια ανήμπορη αχειραφέτιστη αλλά όμορφη γυναίκα, 26 χρονών με κατάθλιψη..χωρίς κάποιο στήριγμα δεν δικαιούται.........Η Ντανιέλα η Βουλγάρα μόλις 5 μηνών έγκυος απολύθηκε από την θείτσα την Κολωνακιότισσα που έχει την εταιρεία αποκλειστικής εισαγωγής κλουβών για μπάτσους στη χώρα. Η Ναταλία στα 30 που από το μπαλέτο τόστριψε από ανάγκη στα στριπτιζάδικα της Συγγρού πάλι τραβιέται με λάθος νταβατζή. Η Ιορντάνκα από το Κιρζιστάν παντρεύτηκε το αφεντικό της στα 54 έχει σταθερή δουλειά σε βιοτεχνία και πάει συχνά στην εκκλησία. Ο Γκουστάρ από την Ουκρανία μετά από έκρηξη σε μηχανοστάσιο παραμορφώθηκε, έχασε και ένα μάτι δεν είχε λεφτά για δικηγόρο φοβόταν να τους κυνηγήσει υπέγραψε με 850 ευρώ αποζημίωση. Η Πέτια η Ρουμάνα μετά από 9 χρόνια οικιακή βοηθός σε μεγαλοδικηγορίνα στη Γλυφάδα απολύθηκε και δεν μπορεί να διεκδικήσει ένσημο με το ΙΚΑ, αυτό λέει δεν μπορεί να παραβιάσει το οικογενειακό άσυλο της εργοδότριας!
Ο Μουσταφά ο Αιγύπτιος μάγειρος από τη λέσχη πολυτελείας δεξιώσεων, γνωστού Νεοδημοκράτη που όλοι έχετε περάσει, κοιτάει τι καραβίδα τσιμπάει το αφεντικό , μόνο από αυτή τρωει , ξέρει ότι όλα τα άλλα ψαρικά είναι για πέταγμα, αυτά που τρώτε πανάκριβα και σας θερίζουν. Ο Πακιστανός φιλέλληνας ο γεροδεμένος Μωχάμετ βαρέθηκε να φουρνίζει ανασφάλιστος για Αλβανούς φουρνάρηδες στην περιοχή μας, από ότι μου λέει στο Facebook έπιασε δουλειά με ασφάλεια σερβιτόρου στη γέφυρα Ριάλντο στη Βενετία και δεν θέλει να ξανακούσει για σύγχρονη Ελλάδα. Ο Αντώνης δουλεύει πια στο Εδιμβούργο υπάλληλος σούπερ μάρκετ με 3000 μισθό, Ο Κώστας συνάδελφος γιατρός βρέθηκε στο Island of Man και βγάζει 12.000 καθαρά το μήνα. Ο Σαχίν ο καλός μου Υεμένιος που το παίζει Σύριος για ευνόητους λόγους έχει πιάσει την καλή δουλεύει στη μαρίνα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στον Άλιμο απλήρωτος από το Σεπτέμβρη 09. Τάχει με αδιαφανείς διαδικασίες ένα παλιό λαμόγιο Πασόκος γνωστός από την εποχή σκανδάλων γύρω από το Κινγκ Τζόρτζ. Εκεί αράζουν και εξυπηρετούνται τουλάχιστον 25 κοτερούκλες της αλητοκρατίας των Αθηνών. Εκεί φοβούνται μόνο τα σκυλιά που μυρίζουν κοκαίνη, ούτε θεό ούτε διάολο, ούτε το καλολαδομένο ΣΔΟΕ. Όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας με βαριά ιατρικά ιστορικά που εμπίπτουν στο απόρρητο μας και δεν σας αφορούν υποφέρουν χρόνια τώρα , καταπατούνται τα δικαιώματά τους για να βγάζουν κάποιοι λεχρίτες από το ξεζούμισμα της ζωής τους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Θα μπορούσα να γράφω επί μέρες για τους νεοφιλελεύθερους του ΔΝΤ που κάνουν τα έργα τους να τρέμουν τα κόκαλα του Κευνς και τους ντόπιους κλητήρες τους που ζητούν κατά τα άλλα ελαστικοποίηση των εργασιακών συνθηκών. Τους φέρανε οι ΣημιτοΚαραμανλοΠαπανδρέϊδες που βούλιαξαν και δυσφήμησαν αυτή τη χώρα με τους περήφανους εργατικούς ανθρώπους δεν θα είναι πάντα περιβεβλημένοι από τον αντισυνταγματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα δικαστούν για τα οικονομικά τους εγκλήματα και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες όπως στην Ισλανδία, Νιγηρία, Ισημερινό και άλλες χώρες
Επανάσταση του Μέτρου και της Λογικής μας λείπει και όσο συνεχίζουμε έτσι έχουμε να χάσουμε πολλά ακόμα από το φωτεινό μας μονοπάτι που λέγαμε κάποτε ζωή

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
27-04-2010
Σχετικά
2. Μια προαναγελθείσα αυτοκτονία του Στέλιου Κούλογλου.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger