Home » , , , , » Πλήρωσε για να ζήσεις.

Πλήρωσε για να ζήσεις.


Πλήρωσε για να ζήσεις
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον μεγάλο μέρος από τις ομιλίες κατ αρχήν, κατ άρθρο και δευτερολογίες αυτών των αντιπροσώπων του λαού που έφερε το καλπονοθευτικό σύστημα των εκλογών στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, σχετικά με τις «διαρθρωτικές αλλαγές» στις προμήθειες, στο φάρμακο, στη πρωτοβάθμια περίθαλψη, στη πρόνοια και άλλες ρουσφετολογικές διατάξεις. Πλήρης απογοήτευση για το επίπεδο συζήτησης, το επίπεδο των ομιλητών και την ανάλωση για το επίκαιρο θέμα της επιβολής στρατιωτικού νόμου στο νομό Σερρών από ένα αστυνομικό διευθυντή για τις κινητοποιήσεις αγροτών.
Αυτή η βουλή όποτε και όταν αλλάξει πρέπει να έχει 150 βουλευτές, χωρίς βουλευτική ασυλία και με κομμένες τις μη ανταποδοτικές συντάξεις, να βγαίνουν δε με απλή αναλογική και η λευκή ψήφος του πολίτη να δίνει άδεια καρέκλα στη βουλή. Πρώτη φορά «απόλαυσα» την πιο πλούσια σύνθεση από περιουσιακής πλευράς να κόπτονται με άγνοια και με ομιλίες συνειδητής κομπορρημοσύνης για τα δικαιώματα τάχα μου των χειμαζόμενων ασφαλισμένων των ταμείων και τον πόνο τους και την ουρά τους στους «κακούς γιατρούς». Προσποίηση και κλίση της λέξης μεγάλη μεταρρύθμισης σε όλους τους τόνους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν. Νάνοι της υποταγής του μικρορουσφετιού και της παραπλάνησης.
Φρου φρού και αρώματα. Πολύ κουβέντα για τον μεταμοσχευτή του Λαϊκού που δεν θάρθει, για το κλεισμένο ΙΚΑ Στρατωνιού Χαλκιδικής, για τον Ηρακλειώτη νεογνολόγο, για τον ανύπαρκτο αγροτικό Ιστιαίας και τους συμπαθείς υπαλλήλους γηροκομείου Ζακύνθου
Ότι την εποχή του μνημονίου αποσιωπούμε τις λαμογιές του συστήματος του παρελθόντος ελαττώνουμε το μπατζετ στο 0,6% του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΥ και διπλασιάζουμε τους δικαιούχους παροχών, στοιβάζουμε για την ακρίβεια , δεν μπορούν να μιλούν για ελεύθερη επιλογή γιατρού και για δελεαστικές τιμές επίσκεψης παρά για ένα λόγο. Την παραμυθία μιας επερχόμενης προεκλογικής περιόδου. Εκεί που βαπτίζεις το θέλω μπορώ για να μεταθέσεις την νηστεία στην μετεκλογική περίοδο. Παρακολουθήσαμε δηλαδή μια νέα προσπάθεια υφαρπαγής της δικής σας ψήφου από το ΠΑΣΟΚ για την μεγάλη πιθανότητα αιφνιδιαστικών εκλογών μέχρι το Μάη.
Το γιατί απέτυχαν το 97 τα κοινωνικά δίκτυα του Γείτονα ή τα αστικά κέντρα υγείας το 2002 του Αλέκου ούτε κουβέντα, ότι έχουν το ΙΚΑ φρακαρισμένο με 5500 γιατρούς ενώ δεν έφταναν οι 8500 προ 10ετίας (οι 1500 είναι οδοντίατροι και αθροίζουν 7000 υπαλλήλους σήμερα). Ότι χρησιμοποιούν ευάριθμο νούμερο συμβασιούχων ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ για αξιοκρατία από ένα εξ ορισμού ρουσφετολογικό τρόπο διορισμού που δεν προσκύνησα ποτέ και να τον φέρνει σε αντιπαράθεση με το αντίστοιχο του ΙΚΑ που έχει και κάποιες δεκαετίες ελέγχου και αξιολόγησης είναι σαν το φούρναρη που χρησιμοποιεί ηθελημένα νοθευμένο αλεύρι για το πρωινό ψήσιμο. Δημιουργούν δηλαδή τεχνική έλλειψη οι ίδιοι και μετά κατηγορούν τους υπαλλήλους τους για το Φραγκεστάιν που είναι αυτοί υπεύθυνοι. Η Αμανατίδου απαίτησε φόρο τιμής στον μοναδικό εφημερεύοντα του Δαφνιού που πέθανε αβοήθητος 24-12-2010 εν υπηρεσία και ο καθένας μας ξέρει δεκάδες άλλους Ασκληπιάδες από το περιβάλλον μας που πέθαναν από την εντατικοποίηση και υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης.
Κανένας φόρος τιμής στο μονοπώλιο ΙΚΑ που πρόσφερε υπηρεσίες στην εργατιά της χώρας επί δεκαετίας με κάτω του 1 ευρώ ανά ασθενή και επίσκεψη. Η διοίκηση του ΙΚΑ επιχαίρει, γιατί απαλλάσσεται από 4,5 δις φαρμακευτική δαπάνη, ελάχιστο κομμάτι η μισθολογική δαπάνη. Το μπαλάκι στον ΕΟΠΥ και σε προεκλογικού αρώματος προσδοκίες ανεφάρμοστες. Αυτοί φρόντισαν και τις τελευταίες τους δαπάνες προς προμηθευτές, μη χάσουν οι αιώνιοι προμηθευτές του ΙΚΑ ρευστό από το πάρτι μεταρρυθμίσεων που έπιασε το Λοβέρδο. Α οι καλοί λογαριασμοί πρώτα από όλα. Και μια και η κουβέντα για τις προμήθειες, αυτές γίνονταν πάντα από δικούς τους διορισμένους ανθρώπους. Όποτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έφταναν στα δικά τους παιδιά οι κομματικοί μηχανισμοί σε κάθε υπουργικό και υφυπουργικό γραφείο φρόντιζαν, ίσως με το αζημίωτο το ατιμώρητο των παραβατών. Δεκάδες τα παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω θα αρκεστώ στον ΠΑΣΟΚΟ κλινικάρχη του Βόλου κοντά στα τσιπουράδικα που κατάκλεβε το ΙΚΑ και το ζεύγος ΠΑΣΟΚΩΝ που καλύπτει η δικαιοσύνη στο Λαύριο φαρμακοποιού και γιατρίνας που βοά κάθε έντιμος άνθρωπος, για παραδείγματα του τελευταίου εξαμήνου. Οι προμήθειες πρέπει να διπλοελέγχονται σε ποσότητα και ποιότητα οπωσδήποτε με τη συμμετοχή έντιμων συναδέλφων και μηχανοργανωμένα και με διαφάνεια. Πολλές μεγαλοεταιρείες έχουν εξαφανίσει τους μικρούς και εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες με τεράστιους τζίρους και αθέμιτες μεθόδους υπερτιμολογήσεων. Η μεταφορά αυτού του τομέα στο Υγείας είναι και το μόνο καλό του νομοσχεδίου σαν σοκ θέραπυ και αλλαγή των κανόνων. Απορείτε γιατί απέτυχαν οι προσπάθειες ως τα τώρα, αναζητήστε τον αύξηση των κωδικών ανά χρόνο υπουργού και θα καταλάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος εισαγγελέας ποιος παίζει μπάλα και με τι υλικό στη πλάτη των δημοσίων ταμείων.
Η κουβέντα στη Βουλή αναλώθηκε στην υπερσυνταγογράφηση των γιατρών χωρίς να αναφερθεί παρά από τον Βαγιωνή η κατεύθυνση σε γενόσημα φαρμακευτικά ισοδύναμα, ακριβά αντίγραφα πρωτοτύπων φαρμάκων με πατέντα που δεν έχουν όμως έλεγχο βιοισοδυναμίας ανά παρτίδα και πολλές φορές από τους έλληνες εισαγωγείς είναι ακριβότερα! Για τα πολλά απαραίτητα φάρμακα που γίνονται ΜΗΣΥΦΑ στυλ καλλυντικά και πληρώνονται από τον ασφαλισμένο ούτε κουβέντα. Η εφαρμοζόμενη πιλοτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε Περιστέρι και Αγιά Παρακευή καρκινοβατεί παρά τις άοκνες προσπάθειες των γιατρών γιατί το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μεγάλα μεγέθη και κρεμάει συνεχώς. Οι τεχνικοί των υπολογιστών είναι δίπλα στους γιατρούς συνεχώς. Οι γιατροί του πρώην ΤΕΒΕ μου λεν ότι από 1,5 λεπτό θέλουν 8,5 να γράφουν μια συνταγή και βέβαια για τον έλεγχο αυτών σε κείνο τον πρώτο όροφο Πατησίων μη με ρωτάτε είναι κρατικό μυστικό ότι επικρατεί το μπάχαλο και η ασχετοσύνη. Με την συνταγογράφηση ΙΚΑ στο ισόγειο του Υπουργείου από καταληψίες γιατρούς το κτίριο της Αριστοτέλους 17 γνώρισε δόξες λαϊκής συμμετοχής που δεν αναφέρθηκε από κανένα σύμβουλο, παπαγάλο, ή αβόλευτο βουλευτή.
Οι ιδιωτικές κλινικές επεκτείνουν τις κλίνες τους, οι ιδιωτικοί εργολάβοι μετά τα νοσοκομεία επεκτείνουν τη δράση τους σε φύλαξη, ασφάλεια, ιματισμό ,σίτιση, λογιστήριο, πληροφορική, διαγνωστικές εξετάσεις, χρηματοδότηση και κάθε λογής προμήθεια στην πρωτοβάθμια φροντίδα προς δόξα ποιού δημόσιου τομέα. Να οι δουλίτσες και οι δολιότητες για τους λογής κομματαρχίσκους που χρησιμοποιούν γνωριμίες και συσσώρευση κατ ανάθεση νέων βαρών και χρεών.
Οι Φαρμακοποιοί παρά την ελάττωση του πληθυσμιακού κριτηρίου στο υποεξαπλάσιο της Ευρώπης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το 19% κέρδος από το 23,5% που είχαν. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί μάλλον εξασφάλησαν λίγα κονδύλια παραπάνω για τα περιφερικά νοσοκομεία που έχουν απλήρωτες εφημερίες και καλύψεις εξαμήνου.
Οι γιατροί του ΟΠΑΔ γνωστά υποζύγια χρεών υπομένουν τα βάρη του Δημοσίου ταμείου μέχρι να τα απολέσουν πλήρως εκεί αρχές Ιούνη 2011. Οι διετείς συμβάσεις των 4000 ΟΑΕΕ γιατρών λήγουν Σεπτέμβρη 2011 χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική ανανέωσης. Οι γιατροί του ΙΚΑ ήδη στενάζουν από υπερεργασία και η περίφημη νέα σύμβαση ΕΟΠΥ θα είναι αυτή σας δίνω όποιος θέλει παίρνει. Φυσικά στα επίπεδα μνημονιακής πολιτικής όλοι υποπτευόμαστε πόσο αποτιμούν την δουλιά μας. Έτσι κάποιοι φωστήρες αναλογίζονται ότι θα στερήσουν πολύ πληθυσμό μέχρι χτες ασφαλισμένο και με κάποια πρόσβαση στο γιατρό του από το κοντινό υποκατάστημα που θάχει κλείσει γιατί ήταν με μισθωμένο κτίριο. Τα υπάρχοντα λιγότερα ΙΚΑ, ούτε λόγος για 24ωρη λειτουργία και ανακούφιση των νοσοκομείων, συσσωρεύουν και τον ασφαλισμένο ΟΓΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ όλο το πληθυσμό της χώρας πλην ΝΑΤ, Δημοσιογράφων 1500 της ΕΣΗΕΑ, και ταμ. Επιστημόνων. Το έμφραγμα είναι ήδη εξασφαλισμένο και η υποτιμολόγηση του γιατρού σε λιγότερο από 50 λεπτά ανά εξέταση κάνει τη συνεργασία του όποιου ιδιώτη από το ιατρείο του ασύμφορη. Η ταλαιπωρία μια ανθρώπινης 10 λεπτης εξέτασης έστω με 5 λεπτά ηλεκτρονική συνταγογράφηση κάνει το ιατρικό έργο επικίνδυνο για ασθενή και γιατρό όταν ο ΠΟΥ προτάσσει 20 λεπτά εξέτασης. Φυσιολογικά όποιος έχει ανάγκη θα πληρώνει περισσότερα εκτός συστήματος για να επιβιώσει. Για να διαψευστούν οι χθεσινοί μελίρρυτοι και γλωσσολυχοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής περί κοσμογονικής μεταρρύθμισης. Για τη μάνα τους στις ουρές του ΕΟΠΥ θα νοιαστούν τώρα όταν μάλιστα θα την έχουν εξαπατήσει εκ νέου υφαρπάζοντάς της την ψήφο με χάντρες και καθρεφτάκια νέας κοπής μνημονίου;;
Ούτε η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση είχε επαρκή κριτικό λόγο, οι δε προηγούμενοι υπεύθυνοι υπουργοί Κρεμαστινός και Γείτονας απογοήτευσαν πλήρως με την διπλωματική τους αργομισθία. Ξεχώρισαν λίγο οι ομιλίες της Διώτη από την Λάρισα, του Κριτσωτάκη από το Ηράκλειο και του Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου από την Αρκαδία.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger