Home » , , , » Οι Κούρδοι δικαιούνται νάχουν πατρίδα.

Οι Κούρδοι δικαιούνται νάχουν πατρίδα.

Leyla Zana Ο αραβικός τύπος

Του ΡΑΧΜΑΝ ΑΜΠΑΣ

*** Οτι επιτίθενται οι Τούρκοι και οι Πέρσες περιοδικά -στρατιωτικά και πολιτικά- κατά των Κούρδων είναι και αναμενόμενο, και εφικτό, και οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Ομως ότι συναινούν και συμπορεύονται στην εκστρατεία οι κύκλοι της σημερινής αραβικής αριστεράς (μείγμα εθνικοϊσλαμιστών), είναι απρόσμενο και αδικαιολόγητο.Αυτοί, απ' τη μια διεκδικούν με όλα τα μέσα τα δίκια τους, βασιζόμενοι στην ιερή αρχή περί αυτοδιάθεσης των λαών, ενώ ως προς τους Κούρδους αυτό δεν ισχύει. Υιοθετούν πάντα την ηλίθια θεωρία των συνωμοσιών στις αναλύσεις τους, όπου όλοι, ως ειδικοί «κουρδολόγοι», βλέπουν παντού εβραίους και Ισραήλ, που εκτός από το Κουρδιστάν βρίσκονται σε Νταρφούρ, Δ. Σαχάρα (Πολισάριο), Ν. Σουδάν, Σομαλία, Λίβανο κ.λπ. Ξέρουν, όμως, πως η Τουρκία είναι πάντα επιθετική, επεκτατική και στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ, και όχι οι Κούρδοι. Επίσης, ξέρουν ότι οι Πέρσες στοχεύουν σε διείσδυση στην περιοχή, και όχι οι Κούρδοι. Και όμως εθελοτυφλούν, θεωρούν τον απελευθερωτικό κουρδικό αγώνα τυχοδιωκτισμό και περιγράφουν τους ηγέτες του και τους μαχητές του ως εγκληματίες και συμμορίες (πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Χαμάς).Με ύπουλο τρόπο επιχειρούν να δικαιώσουν το σανταμικό καθεστώς για τα εγκλήματά του κατά των Ιρακινών και των Κούρδων «για να διαφυλαχθεί το Ιράκ και το Ισλάμ από τον σιωνιστικό επεκτατισμό», και υποστηρίζουν ότι η μετά τον Σαντάμ εποχή σημαίνει την ντεφάκτο παρουσία του Ισραήλ στο Ιράκ. Εμφανίζονται δήθεν ανήσυχοι για την τύχη των Κούρδων, αμφισβητώντας τις πολιτικές επιλογές των ηγετών τους και συνιστούν τη μη σύγκρουση με την Τουρκία, εφόσον αυτή αντιτίθεται στην ιδέα της αυτοδιάθεσης.Συνεπώς, βάσει αυτής της λογικής, ούτε οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στον αγώνα για μια πατρίδα, γιατί είναι ανώφελος, μια και είναι δεδομένη η αμερικανοϊσραηλινή αντίθεση. Αλλά ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσουν ο,τιδήποτε. Το σοβινιστικό μένος των κύκλων αυτών εντείνεται όσο οι Κούρδοι σημειώνουν επιτυχίες. Στις 10ετίες '50-'60- και '70, όλοι ήταν ενωμένοι, Κούρδοι και Αραβες, στην αντιμετώπιση των ιμπεριαλσιωνιστικών σχεδίων. Το 1964 ο Νάσερ της Αιγύπτου επέτρεψε την εκπομπή ραδιοσταθμού από το Κάιρο με διευθυντή τον σημερινό ιρακινό πρόεδρο Ταλιμπανί. Αυτό εξόργισε τους Τούρκους και έστειλαν τον πρέσβη τους να διαμαρτυρηθεί. Ο Νάσερ τον ρώτησε: «Εχετε Κούρδους στην Τουρκία;» «Οχι», απάντησε ο πρέσβης και εκείνος είπε: «Τότε, γιατί φοβάστε;» Ο συνταγματάρχης Καντάφι μάλλον είναι ο τελευταίος που απέμεινε από τους άραβες πολιτικούς που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων και γι' αυτό όχι λίγες φορές απειλήθηκαν οι τουρκολιβυκές σχέσεις. Οι Κούρδοι των 50 εκατ. ψυχών είναι το μεγαλύτερο έθνος στη Γη χωρίς πατρίδα.Η κουρδική πατρίδα δεν είναι όνειρο, είναι δικαίωμα, όπως για τους Παλαιστίνιους και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς.
«ΑΛ ΟΥΑΤΑΝ», Κατάρ. «Αυτό έλειπε σ' αυτή την περίπλοκη φάση για το Ιράκ, μια τουρκική εισβολή. Η Τουρκία και οι όμορες χώρες καλούνται να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία του Ιράκ».
«ΑΛ ΚΟΥΤΣ», Παλαιστίνη. «Η πραγματικότητα είναι απαλλοτριώσεις γαιών, αποικιοποίηση και συνεχής εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ, ενώ η ειρήνη είναι, όπως πάντα, μόνο ισραηλινά λόγια και ατέλειωτες διαπραγματεύσεις, που δεν οδηγούν πουθενά».
«ΤΕΣΡΙΝ», Συρία. «Περιμένουμε από τους Αμερικανούς τις θέσεις τους γύρω από τα σημεία που θίχτηκαν επανειλημμένα με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες, όπως το κατεχόμενο Γκολάν. Η Συρία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη πλευρά στην αραβοϊσραηλινή διαμάχη και η συμμετοχή της στη συνδιάσκεψη ειρήνης βασίζεται σ' αυτό και όχι στην τυπική της παρουσία».
«ΑΛ ΟΥΑΣΑΤ», Μπαχρέιν. «Δεν είναι απλώς ενδείξεις η επιστροφή του ψυχρού πολέμου. Ήδη ζούμε τον νέο ψυχρό πόλεμο. Γι' αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ επιστρατεύουν τα ψευτοσυνθήματα τους περί δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν συνδιαλέγονται με τη Ρωσία».
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/10/2007
ΥΓ> Ο εικονιζόμενος χάρτης "ευγενική προσφορά" Τούρκων χάκερ που έχουν από καιρό δείξει τις προθέσεις τους σε όλα τα Κουρδικά ιστολόγια. Θαυμάστε σύμμαχο χώρα που έχουμε και υποψήφια Ευρωπαϊκή χώρα.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger