Home » , , , , , , , , , » 43- Οι Συναμφότεροι

43- Οι Συναμφότεροι





E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 43
1.Οι συναμφότεροι και φαινομενικά από τις απόψεις τους αταίριαστοι, αποτελούν ένα μπουκέτο νέων (στις αντιλήψεις) πολιτικών, με δυναμική παρουσία , έργο και μαχητική διεκδίκηση αιτημάτων της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. Είναι μερικοί από τους γνωστούς μας που δεν μιλούν πάνω στον «άλλο» να σκεπάσουν με οχλοβοή απόψεις, θετικά παραδείγματα έντιμου δημόσιου βίου. Απολαύστε τους μέσα από τις απόψεις τους σε επιμέρους ενδιαφέροντα τρέχοντα θέματα. Εκ γυναικών τα βέλτιστα και η βουλευτής Β Αθηνών Σοφία Βούλτεψη με το βιβλίο της Ιστορίας και η εθνική λοβοτομή. Δημοσιεύθηκε στο ΠΑΡΟΝ της 8-7-06, το υπερκείμενο από το φιλόξενο και μαχητικό ιστιοχώρο του Αντίβαρου.
2.«Ο μεσαίος χώρος συνθέτει διαφορετικές απόψεις σε ένα προγραμματικό λόγο που μπορεί να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας» αποφαίνεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βουλευτής Β’ Αθηνών στο άρθρο του Το όριο είναι μόνο ένα: λαϊκισμός ή ανάπτυξη; Στο περιοδικό Αντί στις 22-6-2007.
3.Ένας υπεύθυνος πολιτευτής της Α΄ Αθηνών ο Παντελής Οικονόμου αναρωτιέται Ποιόν έβλαψε το ΠΑΣΟΚ και πόσο στην «Ε» της 23-9-2006. «Το βέβαιον είναι ότι, εν ονόματι του κοινού νομίσματος, η ανεργία μονιμοποιήθηκε σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, η φτώχεια επεκτάθηκε και η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος εις βάρος των ασθενέστερων εντάθηκε.»
4.Σχέδιο Σταθερού Παραθερισμού. «Το συντονισμένο αυτό σχέδιο, αν υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει σε «ανδραγαθήματα» ακόμα και τις συνέπειες της περίφημης «Αντιπαροχής», που κατέστρεψε το αστικό περιβάλλον. Τώρα ήρθε η ώρα της καταστροφής και του φυσικού περιβάλλοντος.» Ο νέος εφιάλτης για το περιβάλλον άρθρο του βουλευτού Β΄Αθηνών Σταύρου Μπένου στην «Ε» της 5-7-2007.
5.«Βασική αποστολή του ηθικού ηγεμόνα είναι, συνεπώς, η διασφάλιση στον λαό των μέσων που είναι απαραίτητα για τη συντήρησή του», έλεγε ο Κινέζος φιλόσοφος Meng Zi (372-289 π.Χ),» Επισημαίνει ο καθηγ. Αρχαιολογίας και βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Χ. Χουρμουζιάδης για να διαδράμει στα σύγχρονα με το άρθρο Οι ηθικοί ηγεμόνες ο λαός και η διακυβέρνησή του από το Εθνος της 8-7-2007. Τα προεκλογικά παράδοξα του αυτοσχέδιου πολιτικού άμβωνα.
6.Προσάναμμα για πυρκαγιές η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «διότι έχει διαμορφωθεί ένα δασοκτόνο θεσμικό πλαίσιο, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι καταπατητές. Διότι, η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί το "δαδί" που χρησιμοποιείται ως προσάναμμα για να καούν χιλιάδες στρέμματα δάσους. Δεν υπάρχει Εθνικό Δασολόγιο, ούτε Εθνικό Κτηματολόγιο. Διότι, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους εξαιρούνται των αναδασώσεων. Εκεί που φύτρωναν δέντρα, τώρα φυτρώνουν βίλες...» Από ομιλία στο Ριζοσπάστη του δημοτικού σύμβουλου Αθηνών Σπύρου Χαλβατζή στις 20-7-07.
7.“Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη «άνδρες γαρ πόλις» δηλαδή πόλη είναι οι Αθηναίοι. Επομένως η φράση του Περικλή ότι «οι άνθρωποι αυτοί θυσίασαν τον εαυτό τους για την πόλη» σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θυσίασαν τον εαυτό τους για τους άλλους, για τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Πόλη δηλαδή είναι οι άνθρωποι.”Από συνέντευξη του καθηγ. και δημοτικού σύμβουλου Θεσσαλονίκης Τάσου Κουράκη στο καταπληκτικό περιοδικό Θεσσαλονικέων Πόλις πριν τις δημοτικές εκλογές. Γιατί εκτός από τη μελέτη του Επιτάφιου του Περικλέους μας συνδέει η μελέτη στα πρώτα μου φοιτητικά βήματα στην έδρα Βιολογίας της Ιατρικής Θεσσαλονίκης (λέκτορας τότε).
8.Με τον βουλευτή Υπόλοιπου Αττικής Νευροχειρουργό Αθανάσιο Λεβέντη μας συνδέουν ατέλειωτες ώρες συνεφημερίας στον Ευαγγελισμό Αρκεί μια πρόσφατη συλλογή επερωτήσεων για θέματα υγείας για τα φρέσκα προβλήματα της περιοχής του. Για τη Ολυμπιακή Πολυκλινική (28-3-07), τα Γλυκά Νερά (11-5-07) και την έλλειψη υποδομών στον Αυλώνα (14-6-07). Λεβέντης Θαν. Για την Υγεία Ανατ. Αττικής.
9. Διαβάστε ένα παράξενο όνειρο, ήμουν λέει του καινούργιου ΣΔΟΕ στη γέφυρα Πολυχνίτου νυχτιάτικα αραχτός έξω από τα Σέρβια Κοζάνης και ... μέτραγα νταλίκες! 100 την ώρα πέρναγαν και όλες από τα σύνορα από τα Σκόπια, είδικά 12-4 το πρωί αυτά τα σύνορα πρέπει να κάνουν υπερωρίες. Πολύ κίνηση, και μετά ήρθε το γράμμα του φίλου Καρδιολόγου Ανδρέα Παπαμιχαήλ πολιτευτού για την Υπερνομαρχία και μέλους του ΔΣ του ΙΣΑ, Σκοπιά για τα Σκόπια, φρέσκια ανταπόκριση από Βρυξέλλες. Τι παράξενο όνειρο....
10. Δημογραφικό πρόβλημα και Μύθοι άρθρο του Γυναικολόγου Γρηγόρη Χατζόπουλου στηριζόμενο στην ανάλυση και των Γυναικολογικών προβλημάτων του πολυσύνθετου κοινωνικού προβλήματος.
11. Η σφαγή των Ίνκας άρθρο του Ορθοπαιδικού Χαράλαμπου Γκούβα που ήδη σχολιάστηκε αρκετά και με ενδιαφέρον στο γνωστό σας blog
12. Η κρίση στη Γάζα άρθρο του Michael Warschawski την 18-6-07.
13. .Αλησμόνητη φράση του Σεφέρη στις «Μέρες»: Μ΄αυτή την κακομοιριά δεν φοβερίζεις την αυτοκρατορία άρθρο την 1-7-07 στη Μακεδονία του Κώστα Ζουράρι. Η κεμαλική Τουρκία, παραβιάζοντας αδιαλείπτως το διεθνές Δίκαιο, επιτίθεται συνεχώς εναντίον του Ελληνικού, μετα το 1922. (Σφαγές στην Κωνσταντινούπολη το 1955, «αμελέ ταμπουρού» - τάγματα εργασίας, εξοντώσεως, για τις «17 κλάσεις» των Ομογενών μας στην Πόλη, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, εισβολή, κατοχή και σφαγή στην Κύπρο). εξεχόντως δε, προσπαθεί, παντί τρόπω, να αλλάξει το καθεστώς του Αἰγαίου, για να ξαναγίνει περιφερειακή ηγεμονεύουσα δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο.
14. Πλέκουν και ξεπλέκουν τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ, όπως έκανε η συχωρεμένη γιαγιά μου με τα πουλόβερ, για είναι -έλεγε- αφράτα. Αφού λοιπόν τα διέλυσαν άρχισαν να δημοσιεύουν σε ΦΕΚ τα νέα ΣΚΕΙΟΠΝΙ. Κοίταζα λοιπόν στο ΦΕΚ 232 της 5/6/07 τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ της 3ης και 4ης ΔΥΠΕ (Μακεδονία-Θράκη) για διάφορες ειδικότητες και αντιλήφθηκα ότι το μάτι μου έπεφτε πολύ συχνά στο ίδιο όνομα: Μακρίδης Παναγιώτης, αναπληρωτής Διευθυντής Παθολογίας στο Νοσοκομείο Σερρών. Κατέγραψα σε πόσα διαφορετικά ΣΚΕΙΟΠΝΙ είναι διορισμένος ο καλός συνάδελφος: είναι διορισμένος σε 6 (ολογράφως έξι). Συγκεκριμένα είναι διορισμένος στο ΣΚΕΙΟΠΝΙ Αλλεργιολογίας, Ανοσολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας και Ρευματολογίας. Ένιωσα δέος μπροστά σε τέτοιο όγκο γνώσεων που καλύπτει έξι ειδικότητες. Ο συνάδελφος Δ. Μιχάλης σημειώνει: Ο κ. Μακρίδης Παναγιώτης δεν μπορεί να μπεί στο βιβλίο Γκίνες, αφού στα προσφάτως λήξαντα ΣΚΕΙΟΠΝΙ υπήρχε συνάδελφος στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ Θεσσαλίας -Στερεάς που συμμετείχε σε 7 ειδικότητες. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι μεταξύ άλλων, συμμετείχε και στο ΣΚΕΙΟΠΝΙ των νεφρολόγων, στο οποίο -σημειωτέον -δεν συμμετείχε ούτε ένας νεφρολόγος !!!! Και όμως οι νεφρολόγοι δεν έκαναν ούτε μία κίνηση !!!!!!!Ακόμη σε εκείνα τα περίφημα ΣΚΕΙΟΠΝΙ συμμετείχαν από την Στ. Ελλάδα μόνον 7 από τους 100 περίπου γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Και μάλιστα και οι 7 προερχόντουσαν μόνο από ένα νοσοκομείο !!!
◙ Παραθέτω αυτούσια την καταγγελία του συναδέλφου Γιάννη Λύχρου, Διευθυντή Πνευμονολογίας στην Πάτρα: Για μιά ακόμα φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνέστησε το Τέταρτο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής και Αξιολόγησης Επιμελητών Α' και Β' Ιατρών Ε.Σ.Υ. Πνευμονολογίας με απαράδεκτη σύνθεση. Στην σύνθεση του περιλαμβάνονται σαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη Νεφρολόγοι και Καρδιολόγοι, ενώ κανείς από τους εισηγητές και τα αναπληρωματικά τους μέλη δεν είναι Πνευμονολόγος. Προσωπικά καταγγέλλω σαν εξευτελιστική για την ειδικότητα αυτή την πρακτική, ιδιαίτερα μάλιστα που στην περιοχή εργάζονται στο Ε.Σ.Υ. αρκετοί καταξιωμένοι πνευμονολόγοι, οι οποίοι έχουν με το παραπάνω τα απαραίτητα προσόντα για την σχετική θέση. Οι επιλογές αυτές δείχνουν μιά καταχρηστική πρακτική εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας η οποία ενεργεί παρά το νόμο με ευτελή κομματικά κριτήρια αδιαφορώντας ακόμα και για τα ελάχιστα προσχήματα νομιμότητας, αλλά και για την ποιότητα αυτών των ίδιων των κρίσεων αξιολόγησης και επιλογής τις οποίες αφήνει σε εγκάθετους κομματικά συναδέλφους, έτοιμους να πειθαρχήσουν σε κομματικές εντολές. Για του λόγου το αληθές και όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στο Φύλλο 231/ 5-Ιουνίου 2007, της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Υπαλλήλων ειδικών θέσεων και οργάνων διοίκησης. Αγαπητοί Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ε.Π.Ε. παρακαλώ για τις δικές ενέργειες. Με εκτίμηση Γιάννης Λύχρος
15.Λαγοί με πετραχήλια άρθρο του Οφθαλμίατρου Δημήτρη Βαρνάβα επι των τύπων των ήλων. Κοστολογήσεις των αιτημάτων των Νοσοκομειακών γιατρών από το Γενικό Λογιστήριο, ποιές ακριβώς προσλήψεις τσαμπουνάν τα media, οι αποδοχές ώς σπάνιο μη στατιστικώς μετρήσιμο ...νόσημα.
16. Η παρέμβαση του Συλλ. Συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισέπραξε μια ομόφωνη αποδοχή και διπλωματική αναβολή απόφασης εφαρμογής . Ισως για να προλάβει ο κ. Μαγγίνας αυτά που δεν πρόκαμαν πριν από αυτόν τόσοι άλλοι. !5 χρόνια ανοχής είναι πολλά για ένα ώριμο και πολιτισμένο διαζύγιο των γιατρών του ΙΚΑ από τους εξαπατητές τους.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger