42- Ανασφάλεια




E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 42
1. Ένας λαός με κομμένα τα φτερά. Υπογεννητικότητα, ψευδαισθήσεις, κοντόθωρα οράματα, τσαπατσουλιά, ατιμωρησία, χαμηλή διεισδυτικότητα του πνεύματος και του πολιτισμού, κυνήγι της εξουσίας στο γεύμα, ούτε στο μαγείρεμα ούτε στο συμπόσιο. Είμαστε ένας λαός με μικρή αναγνωσιμότητα 25,4% ενώ αρκετά «διαβασμένοι» θεωρούνται 8,6%. Αναγκαστικά η υποκουλτούρα εισβάλλει με όλες τις μορφές στη ζωή μας. Η απαξία της παιδείας και του πολιτισμού εισβάλλει καθιστά την ζωή μας μίζερη, αποξενωμένη από το περιβάλλον, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία των πολιτών. Η οικονομική ανάλυση της θνησιγενούς αυτής κατάστασης είναι πεδίο λαμπρό για διερεύνηση. Η ανασφάλεια του Έλληνα επιδεινώνεται του Θοδωρή Δίζελου από το ΠΑΡΟΝ της 14-01-2007.
2. Οταν καταπατούνται τα δικαιώματα του κράτους δικαίου, όταν ξεχνιόνται στη πολιτική ζωή και στις χάρτες διακήρυξης πχ Ευρωσυντάγματα, φτάνουμε και στα όσια και ιερά στην εξαπάτηση των παλαιότερων ξωμάχων γενιών από τις κρατούσες νεώτερες, το ασφαλιστικό. Τι είδους μεταρρύθμιση;; αναρωτιέται ο Γιώργος Ρωμανιάς στην «Ε» της 19-3-2006.
3. Η ασφάλιση είναι ένας όρος που συμβαδίζει με την ασφάλεια, εξ ορισμού αντίθετος με την έννοια της διακινδύνευσης. Είναι άτοπο να δίδεται, διεθνώς, τόση έμφαση στην ασφάλεια (στην πάταξη της εγκληματικότητας, στην πρόληψη της τρομοκρατίας) και ταυτόχρονα να εκτίθενται οι πόροι των ασφαλισμένων σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό όμως ακριβώς συμβαίνει. Εδώ η σύνταξη, εκεί η σύνταξη, αντίο σύνταξη της Ευρυδίκης Μπερσή στην «Κ» της 27-3-2007.
4. Στα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα ρωτάμε που πήγαν τα λεφτά για να βρούμε το ... «δολοφόνο» 7,6 δις ευρώ από εισφορές χρωστάει το ΙΚΑ. , λιτή περιγραφή του ισολογισμού του ΙΚΑ από την Δήμητρα Καδδά στην «Ε» της 10-6-2007.
5. Οι ευθύνες των συνδικάτων στο ασφαλιστικό από τον έμπειρο Βίκτωρα Νέτα στην «Ε» της 12-6-2007. Εγώ από το περιεχόμενο ποιητική αδεία θα το τίτλιζα Προτάσεις, «προτάσεις», προτάσεις ρε!!
6. Αυτό που όλοι οι συνάδελφοι περιμένατε Η αναλογιστική μελέτη του ΤΣΑΥ περιγραφική μίνι παρουσίαση από το μέλος της διοίκησης της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, Οφθαλμίατρο Χαλκιδικής.
7. Ασφάλεια αυτοκινήτου, ζώνες ασφαλείας από τον Ορθοπεδικό Πρεβέζης Δρ. Χαράλαμπο Γκούβα. Τώρα που ταξιδεύουμε οδικά σε μια επικίνδυνη χώρα ας μην κάνουμε τους ξερόλες λίγα λόγια για την ενεργητική και παθητική μας ασφάλεια.
8. Μια νηφάλια πνευματική φωνή που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο Οι δύο όψεις της Παγκοσμιοποίησης από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Σωτήρη Χατζηγάκη στην «Ε» της 28-12-2006. Πρόσφατα εξεδόθη και σχετικό δίτομο έργο του. Μπορούν χώρες με κοινωνική πολιτική να είναι ανταγωνιστικές και οι κανόνες να τηρούνται.
9. Ο Στάθης Σταυρόπουλος μας θυμίζει ότι υπάρχουν καρτέλ που διαφεντεύουν στην χώρα. Αγωγές φίμωσης καταγκελτικών φωνών παρασιτικές για τη δημοκρατία μας. Ναυτίλος οι Δαναοί των Δασών στην «Ε» της 14-6-2007 Οι «Γερμανοί» αντιπρόεδροι σίγουρα έχασαν την ψυχραιμία τους, από ζημιές άλλο τίποτα στην πολύπαθη ΕΡΤ. Οι βρώμικοι θύλακες σε μεσαία και ανώτερα στελέχη καλά κρατούν , ίδιοι και απαράλλαχτοι από την εποχή των πράσινων κρατούντων, πέρα από διοικητική αποτυχία αυτό δείχνει έναν χώρο που «κρατά» ο ένας τον άλλο εις υγείαν αυτών που πληρώνουν κρατική ενημέρωση.
10. Ανακοίνωση της ΑΕΓ 21-5-07 για την συνάντηση με τον υπουργό κ. Αβραμόπουλο και το δολωματάκι του «επιδόματος εφημέρευσης».
11. Το χρονικό κλεισίματος μιας επαρχιακής κλινικής Το μοιραίο του Γυναικολόγου Φλωρίνης Γιάννη Κοσκοσά. Αντικειμενική αξιολόγηση επιστημόνων πότε θα αποκτήσουμεygeianet - Δικτυακή Πύλη για την ΥΓΕΙΑ;;;;
12. Νομικές παρεμβάσεις του δικηγόρου κ. Μιχαήλ για την ισχύ των επιδομάτων.
13. Το μήνυμα του Δημήτρη Κουναλάκη. Πως οι δηλώσεις του υφυπουργού Γιαννόπουλου, η ρακο- ιατρική και οι πολιτικές διευκολύνσεις μεταξύ αγροτικού και ειδικότητας μπλέκουν μεταξύ τους.
14. Το σκιάχτρο άρθρο του Δημήτρη Βαρνάβα πάνω στα τωρινά και τα μελλούμενα, τους μύθους και τις υπογραμμίσεις της σκληρής νοσοκομειακής απαξίας. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
15. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΤΣΑΥ. Το γράμμα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρη Ρηγάκη.
16. Για τους φανατικούς φίλους των Ενυδρείων. Η σαλμονέλλα κατοικεί και στα ενυδρεία. Ανταπόκριση της «Κ» στη 21-4-2006 από The New York Times.
17. Αρθρο του Στέφανου Ληναίου για την Λυρική σκηνή και την αποπομπή του Λαζαρίδη. Στο τέλος μιλάει πάντα το πανί, έλεγε ο Φίνος.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger