Home » , , , , , , , , » 40- Ανεργία Μήτηρ...

40- Ανεργία Μήτηρ...


E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 40
1. Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων με 25,5% καθώς και στους άνεργους πτυχιούχους. Για τις πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν την πρωτόγνωρη ΑΝΕΡΓΙΑ (την εξαφάνιση κλάδων ολόκληρων δραστηριοτήτων) οι μεγαλοστομίες για τα 50 χρόνια ΕΕ, την ΟΝΕ, το ακριβό χρήμα με τα ψηλά επιτόκια την διεύρυνση των εθνικών συνόρων σε χώρες φτηνών εργατικών χεριών νοιώθουν ότι έρχεται η ώρα των εκλογών η ώρα να απαντήσουν στους αδιάφορους για το πρόβλημα πολιτικούς. Τρία Κοινοτικά πλαίσια στήριξης δουλίες πικρές και κλάδοι ολόκληροι βαίνουν μειούμενοι ,οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν λένε τίποτα στον άνεργο ή υποαπασχολούμενο, αφορούν πόσο ευάλωτο βρίσκει το χρήμα το πεδίο του ανταγωνισμού. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο ΟΑΕΔ περνά την τελευταία περίοδο την καλύτερη περίοδο δραστηριότητας. Το όραμα προς πτυχία χωρίς αντίκρισμα στην παραγωγή παραμένει κατά ένα οξύμωρο τρόπο ζητούμενο από την ίδια πληττόμενη από την ανεργία οικογένεια. Τα αίτια της υψηλής ανεργίας των πτυχιούχων από το Μανώλη Δρεττάκη στην «Ε» της 12-5-2007.
2. Οι πολιτικοί μας αντί να χαράσσουν τομές και να επιβάλλουν το δημόσιο συμφέρον κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων, τους βλέπουμε συχνά σε ρόλο μικρών αγγελιών. Θέση στο σούπερ μάρκετ, σεκιουριτάς, πωλήτρια με απλήρωτες υπερωρίες ή έκτακτοι συμβασιούχοι να σηκώνετε τηλέφωνα στο ΚΕΠ ή το ΙΚΑ;;. Ετσι φτιάχτηκε η γενιά των 700 ευρώ. Οι αγρότες εξαφανισμένοι, τα ναυπηγεία, η υφαντουργία, η βιοτεχνία ρούχων, τα λιπάσματα, οι σπόροι, η ελλην. φαρμακοβιομηχανία στο κλουβί των ειδών προς εξαφάνιση. Ο Ιός της ανεργίας πλήττει και τον ιατρικό κλάδο της Έλενας Φυντανίδου στο Βήμα της 13-2-2005. Γιατροί υπάλληλοι κέντρων αδυνατίσματος.!
3. Οι συνδικαλιστικοί ταγοί μας εόρτασαν Πρωτομαγιά χωρισμένοι στα τέσσερα και οι εργοδότες με τα διευθυντικά προνόμια στα .... «άγονα» μονοπάτια της Ελβετίας, του Μαυρικίου, του Κολοράντο και του Ντουμπάι. Έχουν να λένε οι ταμίες στα Χάρολντ για κάτι παράξενους Βαλκάνιους που στο ταμείο επιμένουν να αφήνουν και παχυλά πουρμπουάρ από κρατικές κάρτες πληρώνοντας managerilikia- καραγκιοζιλίκια που εμείς τα πληρώνουμε χρόνια. Από το 8ωρο στο 4+4 (και αν) Ελευθεροτυπία - για της συνθήκες της κουτσουρεμένης εργασίας από τον Χρήστο Μέγα στην «Ε» της 30-4-2007.
4. Ο Καραμανλής χρωστάει στο Λαό την δυνατότητα να ανασάνει από το Παρόν της 25-3-2007 με πέννα που δεν χαρίζεται τον Θοδωρή Δίζελο. Δύσπεπτο θέαμα το πανηγυράκι της Eurovision αλλά θεάματα χωρίς άρτον δεν μετράνε. Οι εργαζόμενοι περιμένουν για φορολογικές ελαφρύνσεις, το δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται γύρω στα 2-2,5 δις. ευρώ μηνιαίως και ο χορός εκποίησης της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει συνεχίζεται. Αισχροκέρδεια, κερδοσκοπία, ακρίβεια, καρτέλ, εκμετάλλευση του καταναλωτή, ακατάλληλα εμπορεύματα στο κύκλωμα διατροφής συνθέτουν μια απαράδεκτη εικόνα της αγοράς. Ο εργαζόμενος εισπράττει πολύ λιγότερο από αυτά που δικαιούται.
5. Σαρκοζί επιφανειακά εναντίον Ζαν Κλωντ Τρισέ και εκεί που μας κόφτει όλους βαθύτερα: . Στην Ευρωζώνη τα νοικοκυριά έχουν ήδη υπερδανειστεί για να αγοράσουν σπίτια και οι επτά αυξήσεις στο ευρωεπιτόκιο –από το 2,0% στο 3,75%– μεταφράζεται σε υπερδιπλάσια αύξηση στις καταβολές των εντόκων δόσεων. ΄Ψάχνετε ακόμα τις αιτίες;;; Να απομονωθούν οι σαδο-μονεταριστές. Από την Ζέζα Ζήκου στην Καθημερινή της 13-5-2007. Μήπως η ανεργία είναι ένα ποθητό όπλο για κάποιους για να εκβιάζουν όλο τον κόσμο της εργασίας. Απομονώστε τους ,τους έχει ανοίξει πολύ η όρεξη.
6. Πίσω από τις υψηλού επιπέδου διαμάχες του κεφαλαίου βλέπουμε πολλές φορές από που χάναμε και από που θα ζημιώσουμε. Δόλιες σχέσεις που πολλοί δημοσιογράφοι το πλήρωσαν ήδη με εξοστρακισμούς. Η Μπόιγκ τα πήρε όλα από το Λιακουνάκο από το Παρόν της 6-5-2007 Γιατί η Boeing και η ΑΧΧΟΝ περιεβλήθησαν από πολλούς μύθους και ένα διαζύγιο είναι πάντα ένα διαζύγιο
7. Ένα μεστό και λιτό άρθρο ενημερωτικής προληπτικής ιατρικής με στοιχεία Τεκμηριωμένης Ιατρικής Αυχενικό σύνδρομο Υπερσύντομη περίληψη από τον Ορθοπαιδικό κ. Χαραλ. Γκούβα σε μια πεντάμορφη γωνιά της χώρας την Πρέβεζα Ιδίως για φανατικούς κομπιουτεράδες.
8. Το θέμα της τεράστιας εισφοροδιαφυγής των κλινικών συνιστά πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το οποίο δεν αρνείται ούτε ο Γιακουμάτος. Με 1,2 δις ευρώ που παρακρατούν οι όμιλοι υγείας εμφανίζουν τεράστια ρευστότητα, ασύλληπτα κέρδη και εκτινάσσουν τις μετοχές τους στα ύψη. Ο κ. Αβραμόπουλος που έχει τακτικές συναντήσεις με τους σεΐχηδες των ομίλων υγείας κάτι παραπάνω θα ξέρει. Όπως αρκετά θα ξέρουν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του οποίου οι προμηθευτές όπλων επενδύουν τα κέρδη τους σε ομίλους υγείας.
(Για μιά αλλιώτικη ματιά στο φαινόμενο Γιακουμάτου κάντε κλικ εδώ )
Ισολογισμούς για το 2006 ζητά επειγόντως από τα Ταμεία ο νέος Υπουργός Απασχόλησης. Κύριε Μαγγίνα το πτωχό μας ΤΣΑΥ δεν έχει ισολογισμό του 2005, πώς θα σας βγάλει ισολογισμό του 2006; Ακόμη και συνοικιακός λογιστής γνωρίζει ότι είναι πρακτικώς αδύνατον. Έλεος, έλεος κύριε καθηγητά, όπως λέει και ο Γιακουμάτος.
9. Τι τρέχει στο Νοσοκομείο Ξάνθης; Μιά πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή από την Ματούλα Τσούλου, Γραμματέα της Ενωσης Γιατρών. Σας την επισυνάπτω με την παράκληση να υπάρξουν ανάλογες καταγραφές για τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας απ΄ όσες και όσους συναδέλφους είναι αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων. Εάν για δικούς σας λόγους δεν επιθυμείτε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία σας θα γίνεται σεβαστό.
10. Σωτηρία -Αθήνα (από σημείωμα της συναδέλφου Καλλιόπης Αθανασιάδου): Εμείς δεν συζητάμε μόνο για τα χρήματα των εφημεριών. Μας τελείωσαν οι τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε με τα αυτοκίνητά μας ασθενείς σε άλλες κλινικές ή εργαστήρια, όταν πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Στο δε χειρουργείο, ο ειδικευμένος χειρουργός βάζει το φορείο με τον ασθενή, αφού και ο τελευταίος τραυματιοφορέας πήρε αναρρωτική άδεια! Στο νοσηλευτικό προσωπικό υποσχέθηκαν νέες θέσεις το Μάρτιο και βέβαια τεχνολόγοι και νοσηλευτές κάνουν διπλοβάρδιες και τους χρωστούν όχι μόνο δεδουλευμένα αλλά και ρεπό (μερικές φορές πάνω από 50!) Την Παρασκευή 27.04.2007 κάναμε στάση εργασίας, αποκλείσαμε την Μεσογείων μοιράζοντας ενημερωτικά στον κόσμο, αλλά τα κανάλια που ήρθαν δεν έδειξαν ποτέ το ρεπορτάζ!
11. Ρέθυμνο "Το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής αποτέλεσε την «κορύφωση του δράματος» σε ένα Νοσοκομείο με πολλαπλά άλυτα προβλήματα και τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές. Έχει γίνει πλέον απολύτως σαφές ότι η κρίση στην Παιδιατρική Κλινική δεν προέκυψε «εν αιθρία», όπως περίπου ισχυρίστηκε η Διοίκηση και πολύ περισσότερο δεν ήταν «προϊόν συνωμοσίας» κάποιων «εκπροσώπων που μονίμως αντιδρούν» όπως υπονόησαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες". Διαβάστε περισσότερα σ΄ ένα αξιόλογο άρθρο του Ανδρέα Ξανθού, το οποίο σας επισυνάπτω,
Ναύπλιο. Σε 4ωρη στάση εργασίας - 8 με 12 το πρωί - προχώρησαν οι γιατροί την Δευτέρα και Τετάρτη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ζητούν την δημιουργία νέου Παναργολικού νοσοκομείου.
Το φτιάξιμο νέου Νοσοκομείου είναι η πλευρά που δέχονται οι κυβερνήσεις σχετικά εύκολα, διότι θα αναθέσουν στους φίλους εργολάβους έργα, θα πέσει και η σχετική προμήθεια. Η στελέχωση αποτελεί το Γολγοθά. Δείτε τι αναφέρει η Κομισιόν ως απάντηση στον Δ. Παπαδημούλη για τη στελέχωση Νοσοκομείων (κλικ εδώ) Τα {8-9-10-11) γαλάζια μας γράμματα είναι καρπός της άοκνης προσπάθειας του συνδικαλιστή και Οφθαλμίατρου Δημήτρη Βαρνάβα.
12 Το ξέρατε ότι πριν τον 5ο μ Χ αιώνα στην θέση της Μονής Δαφνιού υπήρχε ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα;; Με τα φώτα της γραφής του Γιώργου Μπενέα.
13. Από το Βήμα της τελευταίας μέρας 31-12-2006 του έτους μη παραλείψετε να διαβάσετε τον πρύτανη Γιώργο Μπαμπινιώτη στο γλωσσικό ζήτημα .Οχι μόνο Αγγλικά.
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger