Home » , , , , , , , » 38- Ομολογο-υμενα

38- Ομολογο-υμενα



E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 38
1.Ομολογο-υμενη αμαρτία ουκ έστι αμαρτία μόνο στο δόγμα της Θρησκείας μας. Στη κομπίνα να βάλουν χέρι κάποιοι χλιδάτοι στα ιερά και στα όσια, στα αποθεματικά των 15 ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να απαντήσει μια ευνομούμενη Πολιτεία με πλήρη διαφάνεια και άμεση απονομή δικαιοσύνης. Κάποιοι κατεργαρέοι επιβάλλεται να βρεθούν φυλακή και με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, αν βρεθούν δε πολιτικοί υπεύθυνοι να τύχουν της οργανωμένης μας αντιπάθειας. Ο λεπτός υμένας αισχημοσύνης έχει διαρραγεί προ πολλού. Το κράτος χρεωμένο, οι δανειστές επιβάλουν απεχθείς όρους, αλλά το να φτάνουμε στο σημείο, την αδυναμία του Οικονομικού μας κράτους να την κάνουμε σημαία ευκαιρίας για λωποδύτες ε τότε πολλοί πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν επιπτώσεις στο τρέχον πολιτικό καθεστώς. Η μηχανή της λεηλασίας των Ταμείων από τον Σταύρο Λυγερό στην «Κ» της 1-4-2007. Εδω δεν χωράει «άφεση αμαρτιών»
2. Η πορεία των ανακρίσεων από το Γολγοθά ας ελπίζουμε να μην φτάσει στην Ανάληψη χωρίς να δούμε κάθαρση δια θυσίας και αναγέννησης. Οι πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής στο Καυτές καταθέσεις για χοντρές αναλήψεις από τον Χρήστο Ιωάννου στην «Ε» της 7-8/4/2007.
3. Ψάχνει τους έντιμους με το φανάρι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο Δομημένα ομόλογα, αδόμητη δημοκρατία από την «Ε» της 7-8/4/2007. Αφού η διευκόλυνση και εσωτερική ρύθμιση της αδιαφάνειας και των κυκλωμάτων της, παρέχεται από την πολιτική εξουσία. Αυταρέσκεια, αφέλεια ή ρητορεία δεν χωρούν σε τέτοια φαινόμενα ,οι Κερκόπορτες των «χρηματιστηριακών ευρεσιτεχνιών» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξανεμίζουν το δημόσιο χρήμα και αφήνουν ανοχύρωτους τους Δημοκρατικούς θεσμούς μας.
4. Οταν ακούς υψηλές αποδόσεις για σύνταξη, κράτα μικρό καλάθι. Το πάθημα που έγινε μάθημα για τους συνταξιούχους σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δεν πτόησε ωστόσο τους «γαλάζιους» διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που έσπευσαν να τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων σε πολύπλοκα και επικίνδυνα ομόλογα. Δομημένες φούσκες εξωτερικού., από το Μωυσή Λίτση στην «Ε» της 7-8/4/2007.
5. Πολύς θόρυβος νέα δεδομένα. Παίρνουν θέση και οι τράπεζες. 20 δις ευρώ δομημένα και τα χαρακτηριστικά τους στην Ευρώπη. Νέα Χρηματιστηριακή, νέα Ταμεία με ομολογίες από το Χρήστο Ζιώτη 30-3-07 στην «Ε».
6. Για όποιον έχει χρήμα να ρισκάρει και πολύ περιέργεια, Πότε συμφέρουν και πότε όχι τα δομημένα ομόλογα. Με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα καθέκαστα από τον Δημήτρη Κοντογιάννη στην «Ε» της 6-4-2007. Αν έχουν τόσο διαπραγματεύσιμη τιμή πως έχουν «εγγυημένο κεφάλαιο» τα ....δομημένα προϊόντα κ. Ζαγορίτη μου;;;
7. Και ολίγα για πλύσιμο βρωμιών. Το βρώμικο χρήμα διακινείται μέσω ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πρωτοδημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’60 όταν κατέρρευσε η αποικιοκρατία, για να μπορέσουν να εξάγουν βρώμικο χρήμα οι διεφθαρμένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ των ανεξαρτητοποιηθέντων χωρών. Μετέπειτα το ίδιο σύστημα προσαρμόστηκε στην ανάγκη των πολυεθνικών επιχειρήσεων να διακινούν εκτός συνόρων τα κρυφά τους κέρδη. Καπιταλιστικές σταυροβελονιές από τον αν. Καθ. Βιοχημείας Χρήστο Γεωργίου στην «Ε» της 7-8/4/2007.
8. Σας βρήκα και ένα προφητικό άρθρο της 6-10-2006 στο http://www.capital.gr/ Δομημένα προϊόντα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία! Της Ρούλας Σαλούρου. Κορίτσι να ρθώ να μου πείς τον καφέ ή μήπως πέσατε θύμα κατευθυνόμενου θορύβου τότε. Πάντως στο άρθρο επισημαίνονται αναλυτικά οι υπαρκτοί κίνδυνοι για ζημιές στα λεφτά των ασφαλισμένων και δεν το πρόσεξε κανείς ως τα τώρα. Προσπάθησα μέχρι εδώ σε ένα θαμμένο έως ξεφωνημένο θέμα να σας παρουσιάσω άρθρα που θα σας μάθουν κάτι, οι κρίσεις πάντα δικιές σας.
8. Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών προς κ. Κωστάκη τον Πρόεδρο του ΤΣΑΥ που φέρεται να αγόρασε με τα λεφτά μας τα κάτωθι ομόλογα: ΟΕΝΓΕ->ΤΣΑΥ. To αναφερόμενο άρθρο του Υφαντόπουλου θα το βρείτε στο τεύχος 20 των e-epiloges στο γνωστό σας χώρο.
Κωδικός Ημερ. Έκδοσης Ονομ.αξία Αγορά από
XS0223870907 7-7-2005 15.000.000 EFG-Euro bank
XS0224227313 13-7-2005 10.000.000 EFG-Euro bank
XS0251384904 19-4-2006 10.000.000 Alpha Bank
XSS0260024277 6-7-2006 3.000.000 ETE
6-7-2006 3.000.000 ALPHA Bank
6-7-2006 4.000.000 Marfin
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30-3-2007 ΣΕΛ. 4

Μέχρι στιγμής αντιπολιτευτικοί κύκλου φαίνονται να εμπλέκουν τη Διοίκηση του ΤΣΑΥ και στο «περπατάρικο» ομόλογο της Ακρόπολις και φυσικά εγείρονται ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει για να λυθούν οι απορίες μας. Το email του προέδρου δημοσιεύεται στο site που αποκαθηλώθηκε πρόσφατα proffice@tsay.gr
10. Απλήρωτη δουλειά πληροφορούν για το έτος 2006 δια του συναδέλφου. Ακτινολόγου Δαγδηλέλη Λουκά στο Νοσοκ. Παπανικολάου. Ενημέρωση από Νοσοκομείο Παπανικολάου.
11. Οι γιατροί του ΕΣΥ, το ωράριο.... και οι αποδοχές τους. Στην «Κ» της 1-4-2007 από τον Αντιπρόεδρο του ΙΣΑ Στάθη Τσούκαλο. Ειλικρινά τώρα περίμενε κανείς από τον Αβραμόπουλο να ενδιαφερθεί για τους γιατρούς στα Νοσοκομεία;;;; ;Βροντοφωνάζω πάψτε να είστε δεδομένοι.
12. Συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στην Υγεία-Πρόνοια συνοπτικά αποτελέσματα ημερίδας το Σαββ. 31-3-2007 του Τμ. Υγείας του ΣΥΝ.
13. Την Κυριακή 22 Απρίλη 2007 (ανήμερα των Γαλλικών Προεδρικών) η ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου Μπορείτε να γραφτείτε ή να ανανεώσετε εγγραφή επί τόπου. Υποψήφιοι πολλοί και εκλεκτοί μεταξύ άλλων δε και η αφεντιά μου.
14. Σαρκαστικό και ποιητικό το κείμενο του Αντίβαρου σταλμένο από τον Γιάννη Μεταξά ,σατυρίζει την ιστορική έκφραση με άμβλυνση των «αιμοβόρων» αιχμών κατά τις επιταγές της αισχρής μειοψηφίας που λέγεται ιστορία του Λιακού και της Ρεπούση. Προτάσεις για τα μελλοντικά βιβλία Ελληνικής Ιστορίας.!
15. Η ιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα και η οργάνωσή της. Του καθηγητού και ακαδημαϊκού Χ.Μ. Μουτσόπουλου στη Βήμα της 11-12-2005
16. Η Άγκυρα έχει εκλογές και όλοι πρέπει (;) να χορεύουμε τον ταμπουρά των αντιθέσεών της.. Απορρίπτουν την συμφωνία που υπέγραψαν τον Ιούλη 2006, ξαναγυρνάνε στο πεθαμένο σχέδιο Αναν και τους κράζει μόνο ένας αξιοπρεπής ...Κούρδος Μπαρζανί, άντε και ένας ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ο Παπαδόπουλος ο Τάσος Χρόνια Πολλά Πρόεδρε. Η Αγκυρα εντέλλεται και ο Ταλάντ συναινεί. Από τον Α. Λυκαύγη στην «Ε» της 4-4-2007.
17. Η Τουρκική απειλή και η Εθνική Στρατηγική του Παν. Ηφαιστου στο Βήμα της 15-2-1998. Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου Η Θεωρία του Πολέμου εκδόσεις Θεμέλιο του φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη που αξίζει τη μελέτη σας. Σε μια εποχή που εκτοξεύονται κατά της χώρας μας «casus belli» (δηλαδή, ουσιαστικά, απειλές «πρώτου κτυπήματος» στην περίπτωση που ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα), αριθμητικά ίσως όσα ποτέ άλλοτε στην ιστορία των διακρατικών σχέσεων, ο στρατηγικός προβληματισμός της επιστημονικής εμβέλειας του Π. Κονδύλη. καθίσταται επίκαιρος και κρίσιμος για την «εθνική στρατηγική».
Share this article :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Labels

أحدث المواضيع

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Entries General - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger